fallback

Политолог: Партиите трябва да заявят своите коалиционни партньори преди изборите

Ножицата между ГЕРБ и ПП се разтваря, отбеляза Атанас Радев

25.04.2024 | 14:30 Автор: Деси Николова

Приключи подаването на документи за регистрация в Централната избирателна комисия. Сега остава ЦИК финално да се произнесе кого ще допусне до избори. Важно е също и това, че в надпреварата влизат и познати лица, които вече имат амбиции и за парламента.

"Трябва да очертаем факта, че отново имаме разговор между двата основни политически субекта, които имаме в 49-ото Народно събрание и някак на по-заден план остават останалите политически субекти. Съществената разлика тук е, че нямаме кой знае какви промени, които наблюдаваме, по отношение на социологията. Ножицата между ГЕРБ и ПП се разтваря", заяви политологът Атанас Радев в студиото на предаването "Директно".

Две седмици преди официалния старт на предизборната кампания, отново се стигна до остър словесен сблъсък между досегашните партньори в управлението. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че "не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това какво са сътворили", визирайки "Продължаваме Промяната" - "Демократична България".

"Ако няма сглобка, кои са потенциално коалиционните партньори? В контекста на тази политическа обстановка трябва да се кажат няколко неща - партиите трябва да заявяват предварително кои ще бъдат техните коалиционни партньори. Хубаво е политическите партии да подготвят своя електорат и впоследствие да не го разочароват. Това, което се вижда е, че има сериозно разочарование в избирателите на ПП-ДБ, предвид спадащата им подкрепа", коментира Радев пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че в кабинета "Денков-Габриел" очевидно е имало доминация от страна на "Продължаваме промяната".

"Имаше и министри на ГЕРБ, които не беше ясно, че са министри на ГЕРБ, но "Продължаваме промяната" отнася абсолютно целия негатив", подчерта политологът.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback