Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Бизнес и браншови организации настояват за редовно правителство

Ако политиците отново се провалят, поставят икономиката на страната на заден план, се казва в отворено писмо

21.03.2023 | 13:03 Редактор: Калина Донкова

12 браншови и бизнес организации излязоха с отворено писмо до кандидат-депутатите с настояване за сформирането на редовно правителство. Техият апел към политическите лидери е да покажат зрялост в името на развитието на страната и подобряване на благосъстоянието на българите.

В писмото си те заявяват, че ако политиците отново не успят да съставят устойчив кабинет, то те поставят икономиката на България и живота на гражданите на заден план.

Възможно най-скорошното приемане на България в Еврозоната и Шенген също е сред приоритетите поставени от организациите, наред със законодателни и административни реформи за гарантиране върховенството на закона, реформи в образованието, работещи регулатори и институции, гарантиране на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост и подобряване на условията за насърчаване на инвеститорите.

Темата коментирахме в предавнаето "Директно" с Добромир Иванов, председател на Българската предприемаческа асоциация и Илия Кръстев, председател на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии.

Вижте целия разговор във видеото.