Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Политолози: Това управление няма да изкара пълен мандат

Коалиционните партньори извиват ръцете на "Продължаваме промяната", смятат експертите

20.04.2022 | 23:35 Редактор: Калина Донкова

Промени в политическите нагласи, показаха няколко социологически проучвания от последните дни. Според данните ГЕРБ изпреварват с малко "Продължаваме промяната", а "Възраждане" осезаемо увеличава подкрепата си и се нарежда преди партии като БСП и ДПС.

"Няма голяма изненада в данните, които виждаме. Мандатоносителят започна своя политически живот в много труден период на кризи, в който трябва да се взимат непопулярни решения. В коалиция с толкова разнородни участии, е нормално в някакъв момент подкрепата да бъде занижена", коментира в предаването "Директно" политологът Дария-Лора Дачева.

Според колегата ѝ Атанас Радев независимо от заявките, че коалиционното споразумение е ясно разписано, става ясно, че то всъщност се огъва. Доказателство за това са скандалите като този около избора на нов управител на Българската народна банка. Именно тези неуредици позволяват на коалиционните партньори извиват ръцете на "Продължаваме промяната" със заплахи, че ще напуснат коалицията, смята той,

Мандат на коалицията до местните избори е много добър период. Това, че решенията в коалицията не се коменитрат вътре в нея, а се води вид предизборна кампания през социални мрежи и нападки, е ясен знак, че това управление няма да изкара пълен мандат, на мнение са политолозите.

Вижте целия разговор във видеото.