Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Къде е Европа в търговската война между САЩ и Китай?

Ще измести ли надписът "Made in Africa" вездесъщия “Made in China” от стоките?

13.09.2019 | 17:20 Редактор: Юлия Христова

Някои американски компании в Китай ускоряват процеса на прекратяване на своята инвестиционна дейност в рамките на втората по големина икономика в света, тъй като увеличаващите се мита продължават да вредят на бизнеса им, сочи проучване, публикувано от Американската търговска камара в Шанхай.

Повече от една четвърт от анкетираните, заявиха, че през изминалата година са пренасочили инвестиции, първоначално планирани за Китай, към други региони, съобщава CNBC.

Американските компании в континенталната част на Китай също заявиха, че ограниченията за достъп до местния пазар затрудняват осъществяването на техния бизнес. 

Големият и важен въпрос на този фон - доколко Европа ще бъде потърпевша от търговската война и ще бъде ли следващата мишена след Китай? Отговор на този въпрос потърсихме от председателя на Българо-Мароканската търговско-промишлена палата Аспарух Карастоянов.

И още - докога можем да си позволим български работници да търсят препитание в чужбина, ще се стигне ли до остра криза на кадри със средно образование у нас действително?

Да очакваме ли наистина сбъдване на прогнозата на председателя и главен изпълнителен директор на Carbon Holdings, цитиран от Financial Times, в рамките на 50 години надписът "Made in Africa" да стане толкова вездесъщ колкото “Made in China”?

Отговорите в интервюто на Юлия Христова. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК