Христо Николов започна с Левски

Още за баскетбола-очаквайте в Резултат

30.09.2015 | 16:39 Редактор: Десислава Джерманска
Христо Николов започна с Левски

Христо Николов започна от днес тренировки с баскетболния Левски. Капитанът на българския национален отбор си търси нов отбор в чужбина, след като румънския Тимишоара изпадна във финансова криза и освободи чуждестранните си играчи.

"Тимишоара се финансираше от общината и бюджетът е бил гласуван, но поради някакви политически причини не можели да влязат в касата на клуба - разказа специално за Bulgaria ON AIR Николов.

"Лош късмет за нас. Всичките чужденци се пръснахме и сега сме свободни агенти. Аз трябва да поддържам форма и има време да си намеря отбор в чужбина до 10 дни. Благодаря на Константин Папазов и Левски, че ми позволиха да започна подготовка с тях."

Според Гларуса ще бъде трудно да си намери подходящ отбор, тъй като повечето в европейските първенства вече са попълнили съставите си. Ако не си намери отбор в чужбина, Николов ще дебютира с екипа на Левски срещу един от бившите си клубове – Лукойл Академик. В Левски от няколко дни тренира още един национал -  Александър Янев, който също може да остане, ако не получи по-добра оферта от чужбина.

„Уговорката ни с Янев и Николов е да тренират с нас, докато не им излезе някаква по-добра опция. Нямаме срок“, коментира старши-треньорът на Левски Николай Господинов.

Сините ще участват в приятелски турнир в Пловдив в четвъртък и петък, заедно с местния Академик, Спартак Плевен и Ямбол. В събота приемат в София в контрола Рилски спортист. Как върви подготовката на Левски и с какви амбиции ще стартират  през новия сезон очаквайте подробен материал в предаването Резултат този уикенд.