Бербатов: Сър Алекс ми каза, че струвам £5 млн

Кой казва истината – пита Митко, ядосан от медийни спекулации за трансферна цена 10 млн.

15.07.2012 | 17:38
Бербатов: Сър Алекс ми каза, че струвам £5 млн

Димитър Бербатов направи изявление във Facebook по повод медийни спекулации относно трансферната му цена и бъдещето в „Манчестър Юнайтед”. Позицията на българския №9 е съвсем ясна – той иска да играе за отбора, но щом не получава шансове или те са крайно лимитирани, по-добре е да се разделят.  

„Защото съм уморен от спекулации, ви казвам това. Чета вестниците и те казват, че моята цена е 10 милиона паунда. Отивам и говоря със сър Алекс, и той ми казва: 5 милиона .. Така че кой казва истината, какво мислите?? Истината е, че аз обичам този клуб, но няма да бъда полезен за никого, ако не играя. И аз искам да играя, искам да помогна. Но по неизвестни причини това няма да се случи, или възможностите за мен ще бъдат ограничени, така че е по-добре за всички, ако си кажем довиждане. Ако не, аз съм професионалист и ще продължавам да правя всичко, което мога, за да помогна на моя отбор и моите съотборници, когато имам възможност да го правя.”

Митко вече започна подготовка с отбора и е в списъка за турне в Южна Африка и Китай. Заради липсата на конкретни оферти (или официална информация за такива) от други клубове за нападателя, английските медии започнаха да разсъждават на глас, че Бербо няма нищо против да си взима заплатата – около 90 000 паунда седмично - и да търка пейката още един сезон.

В тази връзка изплува и версия, че няма мераклии за 31-годишния българин, именно защото не можели да си позволят въпросната заплата като разход. Доскоро се твърдеше, че „Юнайтед” търси около 6 милиона паунда за обвързания с още година договор Бербатов, но последните твърдения за 10 милиона не работят в полза на очаквания летен трансфер.