“Астън Вила” трогна Стилиян Петров до сълзи

“Вече съм над препятствието, чувствам се по-добре и искам поне още 50 години да ме поздравяват.”

05.07.2012 | 21:48
“Астън Вила” трогна Стилиян Петров до сълзи

Радостни сълзи пророни Стилиян Петров заради колективен поздрав за неговия 33-ти рожден ден. Капитанът на “Астън Вила” посети тренировъчната база в Бодимур Хийт, където тимът се събра за първи ден от лятната подготовка. Персоналът го изненада с торта и се включи в отборното изпълнение на “Happy Birthday, Stan”. Трогнат от песента и аплодисментите, българинът се просълзи, но бързо духна свещите и се зае с разрязване на сладкиша.

Стилиян даде интервю за клубната телевизия, в което говори за празничния ден, масовата подкрепа в борбата му срещу остра левкемия и волята да я доведе до успех. “Да, ставам на 33 днес. 33. Хубаво е, знаете, получих толкова много пожелания, есемеси и всякакви подобни. Страхотно е. Това е добър ден за мен, надявам се да продължа да получавам тези съобщения поне още 50 години.”

“Страхотна е подкрепата, която получих. Искам да благодаря на всички за нея, прекрасно е. Понякога е тежко, когато минаваш през химиотерапия и хората ти пращат утешителни съобщения. Искам обаче да благодаря на всеки един, защото подкрепата е голяма и доста ми помага. Изкарах трудни три месеца, но сега съм над препятствието. Това е, от самото начало знаех как ще бъде. Сега се чувствам по-добре, за известно време съм вкъщи и се наслаждавам на времето със семейството и приятели, така че засега е Окей.”

Новият треньор на “Вила” и дългогодишен съотборник в “Селтик” Пол Ламбърт изрази радостта си от посещението на Петров. “Да го видим отново тук днес е страхотно. Ще бъде стахотно и когато, с Божията воля, той ще бъде напълно добре. Това е най-важното.