Пиронкова изтърва момента срещу Шарапова

Цвети проигра серия шансове за първия сет, продължава мача утре от губеща позиция.

27.06.2012 | 23:16
Пиронкова изтърва момента срещу Шарапова

В тежка позиция за Цветана Пиронкова беше прекратен мачът от втория кръг на “Уимбълдън” срещу световната №1 Мария Шарапова. Поради липса на светлина играта беше спряна при 7:6, 3:1 за рускинята. Пиронкова изигра отлични първи осем гейма, но пропусна редица шансове за спечелване на сета и Шарапова се възползва.

Цвети стартира отлично за 3:0, като във втория гейм стигна до два шанса за пробив и реализира втория. Направи първата си непредизвикана грешка едва в последната точка на четвъртия гейм, с който Шарапова се разписа на таблото 3:1.

Пиронкова продължи убедително със своя сервис и след 5:2 статистиката отчете страхотна успеваемост при разигран първи сервис – 11 от 12 точки, 91%. Този показател на Шарапова - след четвъртия й сервис-гейм, в който отрази един брейкбол, беше 13 от 19, 68%.

Когато трябваше да приключи сета, Пиронкова направи първия си ас, но допусна точка за пробив и не вкара първи сервис, а Шарапова се възползва от по-слабия втори и намали 5:4. Цвети натисна в следващия гейм, стигна до брейкбол, но Мария се измъкна с ас и изравни.

При 6:5 настъпи ключовия гейм. Пиронкова победе 40-0 при сервис на Шарапова, но загуби 4 поредни точки и се стигна до тайбрек. Психологическият момент веднага се изрази в 0-3 до 3-7.

Във втория сет при 1:2 Пиронкова допусна две точки за пробив и капитулира при втората за 1:3.