Младежките национали бити до оранжево

След 12-1 точни изстрели и 5:0 в Маастрихт – край на илюзиите за класиране на еврофинали.

05.06.2012 | 23:49
Младежките национали бити до оранжево

Крехките надежди за български пробив на младежко ниво се изпариха яко дим. Футболното ни бъдеще отнесе 5:0 от холандските си връстници и загуби шансове за класиране на Евро 2013 в Израел.

На тръгване за Маастрихт селекционерът Михаил Мадански предвиди първите две места в групата да се решат в последните мачове на 10 септември, когато гостуваме на аутсайдера Люксембург. Тази окуражаваща прогноза не даде търсения ефект и нашият тим до 21 години стана лек спаринг за „оранжевите”. Статистиката от 12-1 точни удари обезсмисля описанията.

В 33-ата минута Ван Гинкел скри топката на Георги Терзиев чрез извеждащ пас с пета към нахлуващия Фер, който бе бутнат от закъснелия Илия Миланов достатъчно, за да излети на тревата. Реферът Крангъл (Сев. Ирландия) без колебание даде дузпа и Фер копна топката в средата, край плонжиралия Пламен Илиев.

Капитанът на „Левски” и неточен холандски мерник ни спасяваха до 66-ата минута, когато Вайналдум отдясно финтира двама като стойки и от малък ъгъл стреля за 2:0. В последните 10 нашите пуснаха още три евтини гола (Ван Гинкел 81, Зеефойк 86, Бакуна 90-дузпа).

В класирането Холандия вече има 16 точки, България е трета с 9. Шотландия (10) приема Люксембург (0) на 6 септември и гостува на Австрия (8) на 10-ти, за да си осигури място сред 4-те втори в групите с най-добър актив за плейофите. Резултатите на нашите като домакин в Ловеч говорят достатъчно – 0:1 с Холандия, равенства с Австрия и Шотландия, 3:2 над ентусиастите от Люксембург.