Николай Костов напуска „Левски”

"Сините" останаха без треньор преди двата ключови мача за титлата.

26.03.2012 | 14:53
Николай Костов напуска „Левски”

Николай Костов обяви официално, че напуска „Левски”. "Отборът не се представя според очакванията ми и резултатите, които постигна тимът, не отговарят на предварителните ми желания, когато поемах отбора. Поради това, взех решение да напусна поста", заяви треньорът пред сайта на клуба.

„Благодаря на ръководството за подкрепата, която ми оказа, на феновете, че поддържаха отбора по време на престоя ми на „Герена ", както и на футболистите за старанието и желанието да се изгради силен „Левски”. Пожелавам на Георги Иванов и Иво Тонев добро бъдеще и успех в борбата за шампионската титла", допълва още треньорът.

Костов имаше възможност да води „сините” само няколко месеца. За този период той спечели седем мача в първенството и допусна една единствена загуба от „Миньор” (Перник) в събота.

„Сините” загубиха преди това и от „Локомотив” (Пловдив), който ги отстрани от турнира за Купата на България.

Само няколко дни по-рано, изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев уверяваше, че Костов ще остане в клуба поне до края на сезона.

"Сините" останаха без треньор точно преди двата ключови мача за титлата- в четвъртък като гости на "Литекс" и в понеделник като домакини на "Лудогорец".