Жребият отвори пътя към мегафинал в Шампионска лига

“Барселона” и “Реал” (Мадрид) се разминаха в четвъртфиналите и полуфиналите.

16.03.2012 | 14:34
Жребият отвори пътя към мегафинал в Шампионска лига

Жребият за заключителната фаза в Шампионската лига по футбол размина отборите с най-големи аргументи за трофея според букмейкърите. Заложена е възможността за мечтан финал между звездните селекции на “Барселона” и “Реал” (Мадрид).

В четвъртфиналите “Барса” (среден коефициент за победител в турнира 2.20), “Реал” (3.00), домакинът на финала “Байерн” (6.50) и “Челси” (11.00) ще срещнат останалите четири с по-ниски прогнозни шансове. Фаворитите гостуват в първите мачове на 27 и 28 март и са домакини в реваншите на 3 и 4 април.

Най-голям късмет извади “Реал”, който се изправя срещу сензационния дебютант АПОЕЛ (Никозия). Ентусиазираният кипърски тим отстрани в груповата фаза “Порто” и “Шахтьор” (Донецк), в 1/8-финалите преодоля френския “Лион” след дузпи и сега е възнаграден с доходен мач, от който към бонусите за класиране сред последните 8 ще спечели значителна сума от телевизионни права заради магнетичния съперник.

Защитаващият трофея “Барселона” има теоретично най-сложна задача - срещу “Милан”. Мюнхенският “Байерн”, напоследък играещ на приливи и отливи, ще срещне традиционно непостоянния “Марсилия”. Единственият оцелял английски тим в евротурнирите – “Челси”, се изправя срещу португалския гранд “Бенфика”.

В полуфиналите победителят от “Марсилия” – “Байерн” среща АПОЕЛ или “Реал”, а “Бенфика” или “Челси” ще играе с победителя от “Милан” – “Барса”. Първите срещи са на 17 и 18 април, реваншите – на 24 и 25 април.

Потвърдена програма

Четвъртфинали

27 март: АПОЕЛ – Реал, Бенфика – Челси

28 март: Марсилия – Байерн, Милан – Барселона

3 април: Байерн – Марсилия, Барселона – Милан

4 април: Реал – АПОЕЛ, Челси – Бенфика

Полуфинали

17 април: Марсилия/Байерн – АПОЕЛ/Реал

18 април: Бенфика/Челси – Милан/Барселона

24 април: Милан/Барселона - Бенфика/Челси

25 април: АПОЕЛ/Реал – Марсилия/Байерн

Финалът на “Арена Мюнхен” на 19 май от 21:45 ч..