VTB Capital става спонсор на "Левски"

„Мечтаем за финал за Суперкупата на Европа между "Динамо" (Москва) и "Левски", заяви представителят на руската компания Алексей Яковицки.

01.03.2012 | 17:57
VTB Capital става спонсор на

Дъщерното дружество на руската банка "Внешторгбанк" -  VTB Capital официално е новият основен спонсор на "Левски". Това съобщи Атанас Бостанджиев, главен изпълнителен директор на банката за Великобритания.

"Нашата политика е, където влезем в нови райони, да погледнем и към спорта. Радваме се, че успяхме да подпишем с един от най-старите клубове в страната“, заяви Бостанджиев. В Русия дружеството е спонсор на "Динамо" (Москва)

„Вярваме, че нашите привърженици и цялото общество ще оценят начина, по който банката ще подпомага клуба", коментира изпълнителният директор на „Левски“ Иво Тонев.

От "Внешторгбанк" обявиха още, че официално стъпват на българският пазар. Софийският офис ще бъде оглавен от бившия финансов министър Милен Велчев. В управленския екип са още брат му Георги Велчев и Красимир Катев, бивш заместник министър на финансите. София ще бъде център на операциите на VTB Capital на Балканите.