Започва Световната купа по ски в Банско

Очаква се около 10 000 гости да наблюдават на живо спусканията.

18.02.2012 | 09:52
Започва Световната купа по ски в Банско

Тази събота и неделя започват състезанията при мъжете, а следващият уикенд, на 23 и 24 февруари, са стартовете за Световната купа на жените на супергигантски слалом и спускане.  Очакват се над 10 000 души да присъстват на спусканията, а 120 полицейски служители ще се грижат за реда.

Тед Лигети, Феликс Нойройтер, Марсел Хиршер, Бени Райх и Аксел Лунд Свиндал, се очаква да се спуснат днес и утре.

„Това е първото ми посещение в страната Ви и очаквам с нетърпение състезанията. Разбрах, че пистата и въобще условията са много добри. Чувствам се в отлична форма, така че съм готов за предизвикателствата този уикенд“, заяви Бени Райх за Bulgaria ON AIR.

Единственият липсващ от световния ски елит е хърватинът Ивица Костелич. Преди дни скиорът претъпя операция, но ще се завърне по пистите съвсем скоро.

„Независимо, че Ивица ще пропусне стартовете в Банско, мисля, че има и други бързи скиори, които ще се представят на ниво. Ще се опитам да покажа най-доброто от себе си, да направя шоу, ще видим какво ще стане“, заяви Феликс Нойройтер.

Билети за грандиозното събитие в Банско все още могат да се намерят на цени от 55 лева за два дни за възрастни и 35 лева за деца. Пропуските осигуряват и транспорт до Бъндеришка поляна и обратно.