Бербатов вкара нови два гола

Въпреки отличната форма на българина "Манчестър Юнайтед" губи изненадващо у дома.

31.12.2011 | 16:41
Бербатов вкара нови два гола

Димитър Бербатов бе единствената позитивна новина за почитателите на "Манчестър Юнайтед" при домакинската загуба с 2:3 от "Блекбърн" в последния за 2011 година кръг от Висшата лига. Българинът отбеляза и двата гола за своя тим и затвърди впечатленията, че дългият престой на скамейката само е изострил добрата му спортна форма. Повечето му съотборници обаче разочароваха и донесоха добри новини на конкурентите на "Юнайтед" за титлата.

Алекс Фъргюсън започна смятания за протоколен домакински мач с нападателно дуо Бербатов - Хавиер Ернандес, а Уейн Рууни остана извън групата. Българинът се прояви в негативна светлина в 14-ата минута, когато съдията даде дузпа за "Блекбърн" след негова борба за топката с Кристофър Самба в наказателното поле. Последвали неадекватни изяви на защитата на "Юнайтед" и на вратаря Давид де Хеа докараха резултата до 0:2.

В 52-ата минута Бербатов върна надеждите, като надхитри защитниците при неточен удар на Рафаел и с глава прати топката в мрежата. Десет минути по-късно българинът изравни, като елегантно овладя не съвсем точен пас на Антонио Валенсия - "труден завършек, направен да изглежда много лесен", писа в коментара си за мача The Guardian.

Тъкмо когато изглеждаше, че шампионите ще наваксат разсейването си в началото и ще обърнат мача, поредната неумела проява на Де Хеа даде победата на "Блекбърн". Вратарят излезе неразчетено при корнер и остави Ханли да се разпише в опразнената врата.

Димитър Бербатов, който почти не се бе появявал в игра от началото на сезона, само за последните десет дни вече има шест отбелязани гола. След мача той закономерно получи най-високата оценка от състава на домакините, освен него похвала заслужи единствено Антонио Валенсия.