Маркес и Пакяо ще се бият в Лас Вегас

Двубоят между мексиканеца и филипинеца е насрочен за 12 ноември.

10.11.2011 | 13:05 Редактор: Ваня Симонска
Маркес и Пакяо ще се бият в Лас Вегас

Хуан Мануел Маркес и Мани Пакяо ще се изправят един срещу друг на боксовия ринг в Лас Вегас. Двубоят между мексиканеца и филипинеца е насрочен за 12-ти ноември.
Филипинската сензация Мани Пакяо през уикенда пречупи поредната звезда, след като се справи по точки с Шейн Мосли от Съединените американски щати.
„Благодаря на всички и бог да ви благослови – заяви след мача  Мани Пакяо. - Когато се моля аз не се моля само за себе си, моля се и за своя съперник. В боксът се нанасят удари и причиняват болка, но се надявам всичко да завърши добре и благополучно“.
От своя страна, Хуан Мануел Маркес е убеден, че стилът му ще е от огромно значение за развоя на мача, но и не отрича промяната в своя съперник.
„Зная, че ще е много трудно, но аз ще изляза на ринга и ще дам всичко от себе си в тази среща – заяви пред медиите Хуан Мануел Маркес. -  Не обичам да говоря извън ринга – ще покажа всичко, което мога в събота вечер“.
Очаква се срещата да бъде в междинен теглови лимит между суперлека и полусредна категории. Маркес и Пакяо имат два мача до момента. Филипинецът имаше сериозни проблеми в тях. Единият спечели, а в другият завърши наравно.
Срещата между двамата предизвика голям интерес и при журналистите, събирайки рекорден брой акредитирани журналисти. Над 450 представители на медиите са дали заявки за боксовото дерби. Одобрените са едва 180, защото няма повече места в пресбанките на казино "ЕмДжиЕм Гранд" в Лас Вегас. Билетите за срещата в събота вече са изкупени. Околните казина ще поставят големи екрани в специални зали, на които ще може да се гледа пряко срещата.
Двубоят между мексиканеца и филипинеца е насрочен за 12 ноември.