Бразилия има нов министър на спорта

Ребело – бивш шеф на Камарата на депутатите и ключов съюзник на Русев, е уважаван от опозицията и познат с взимането на трудни решения.

28.10.2011 | 17:04
Бразилия има нов министър на спорта

Президентът на Бразилия Дилма Русев назначи нов министър на спорта, ден след като бившият Орландо Силва подаде оставка, заради обвинения в корупция.
Конгресменът Алдо Ребело ще поеме поста в този труден и решителен момент за страната, която организира Световното първенство по футбол през 2014 година и Олимпийските игри само две години по – късно. Ребело – бивш шеф на Камарата на депутатите и ключов съюзник на Русев, е уважаван от опозицията и познат с взимането на трудни решения. Той ще бъде натоварен с не леката задача да изглади обтегнатите отношения между правителството и спортната общественост,  да гарантира, че инфраструктурните проекти на стадионите и ремонтите на пътищата ще бъдат изпълнени в срок за двете най – важни спортни събития в света.
Ребело е член на Комунистическата партия, както и неговия предшественик Силва, който подаде оставка в сряда, след като бе обвинен в присвояването на 23 милиона долара за него и партията.