Без тютюнев дим на Евро 2012 г.

Правилото ще важи без изключение за всички пространства в обсега на стадионите, вътре и отвън.

25.10.2011 | 13:37
Без тютюнев дим на Евро 2012 г.

Полша очаква около 1.5  туристи по време на Европейското първенство по футбол догодина. До момента в стрната са направени около 24 милиона евро инвестиции. Приоритет ще бъде сигурността, като се очаква в двете страни домакин на Мондиала - Украйна и Полша, да бъдат посетени от около два милиона души без билети. Нито един фен, картотекиран в полицейските справки, няма да бъде допускан на територията на Украйна и Полша. В същото време пълна забрана за пушене ще има на стадионите, на които ще се играят финалите.
Според президента на Европейската футболна централа Мишел Платини забраната за пушене в рамките на Европейското първенство догодина трябва да се разглежда като "проява на грижа за здравето на нашите зрители и за всички, които ще участват в провеждането на турнира". От централата позволяват пушенето в мачовете от Шампионската лига, но решението за първенството на Стария континент е било взето съвместно със Световната здравна организация, Световната сърдечна федерация и Европейската мрежа за полезни за здравето стадиони.
Мисля, че пушенето има наистина негативни последици и не би трябвало да се пушщи по стадионите. Хората би трябвало да го правят някъде навън.  Това е добра идея, тъй като много от непушачите, не обичат и миризмата на тютюн. Така че това е добре, показва уважение към останалите хора.
Правилото ще важи без изключение за всички пространства в обсега на стадионите, вътре и отвън.