Любослав Пенев се оттегля от Литекс заради националния

Това е третата треньорска рокада във футболната А група през последните дни.

25.10.2011 | 13:26
Любослав Пенев се оттегля от Литекс заради националния

Трета треньорска рокада в А група бе извършена след изиграване на срещите от 10-ия кръг от първенството. След смяната на Милен Радуканов с Димитър Пенев в ЦСКА, и на Пламен Донев с Никола Спасов начело на Светкавица, от днес официално и Литекс си има нов треньор. В последна среща от кръга, Литекс нанесе първо поражение за сезона на новака Лудогорец с 2:1. Минути след края на мача, в Ловеч бе представен новият наставник Атанас Джамбазки. Като най- вероятния мотив за оттеглянето на Любослав Пенев от треньорския пост на Литекс се посочва заставането начело на националния отбор по футбол.
ЦСКА и Милен Радуканов ще се разделят по взаимно съгласие.Това ще стане факт обаче едва, когато от клуба изплатят на Радуканов определена сума дължими пари.
Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов призна, че Радуканов е помогнал много на отбора, но под негово ръководство играчите не търпят развитие. Той допълни, че мачът срещу Левски в петък е като всеки друг. Новият треньор на ЦСКА Димитър Пенев закри всички тренировките на отбора до дербито с Левски.
От днес официално Адалберт Зафиров е помощник треньор на Димитър Пенев в червения клуб. Изпълнителният директор Венцислав Живков коментира, че ако новият треньорски екип не постигне високи резултати, също ще бъде освободен.