Димитър Пенев не иска вмешателства отгоре

Днес ще се решава кои да са помощниците на новия треньор на ЦСКА.

24.10.2011 | 11:06
Димитър Пенев не иска вмешателства отгоре

Ръководството не се месеше в състава на Милен Радуканов, надявам се и при мен да е същото, подчерта Димитър Пенев, след като в неделя бе обявен за новия треньор на футболния ЦСКА. Клубните шефове обясниха освобождаването на Радуканов с желание "отборът да се развива, не да тъпче на едно място", и поставиха за цел пред Пенев спечелване на титлата и купата на страната.

В ранния неделен следобед Радуканов бе повикан и осведомен за решението. След това на стадион Българска армия се появи и неговият заместник - Димитър Пенев. Легендарният български специалист официално не е подписал с ЦСКА. Очаква се това да стане в понеделник, като  собствениците на  клуба ще имат и нова среща с Радуканов.
Пенев изведе отбора за тренировка на основния терен в неделя, и дори я откри за медиите. До ден ще стане ясно и кой ще му помага, като Пенев обеща да запази двама-три  от настоящия щаб. Със сигурност има рокада при треньорът на вратарите – Илиян Василев сменя Петко Петков.
Главният мениджър Драголюб Симонович не успя да обясни какви ще са точно функциите му след пристигането на Пенев, но  добави, че ще изпълнява нарежданията на легендата.
Радуканов бе сменен само след два неуспеха – загубата от Славия и равенството при гостуването на Черно море. Преди това червените постигнаха осем поредни победи в първенството. Идният петък е дербито между ЦСКА и Левски.
Вижте и коментарите на Димитър Пенев и Драголюб Симонович от видео репортажа.