България или Уелс ще останат на последното място в група “G”

Първата квалификация между България и Уелс завърши 1:0 за българите с гол на Ивелин Попов.

11.10.2011 | 13:36 Редактор: Ваня Симонска
България или Уелс ще останат на последното място в група “G”

Двубоят между България и Уелс тази вечер на стадион Васил Левски има значение само за това кой ще остане на последното място в групата. Към момента Уелс е на предпоследното - четвърто място, а българите са на дъното в класирането след само 5 спечелени точки и 3 отбелязани гола. По втория показател представянето ни е катастрофално, тъй като само Андора и Сан Марино са вкарали по-малко. Дори Малта и Фарьорските острови са с повече отбелязани попадения.
В същото време Уелс започна да постига все по-добри и по-добри резултати. Гари Спийд пое тима през декември 2010 година и в 8 мача на тима записа 3 победи. Трите успеха обаче, бяха в последните 5 мача - с 2:0 над Северна Ирландия, 2:1 над Черна гора и 2:0 над Швейцария. Уелс игра добре и дори изпусна да вземат нещо и от Англия на Уембли.
Първата квалификация между България и Уелс завърши 1:0 за българите с гол на Ивелин Попов. Тогава и на двете скамейки треньори обаче бяха други специалисти – на българската бе Лотар Матеус, а на уелската Браян Флин. Сега българите са водени от Михаил Мадански, а съпернкът ни от Гари Спийд. Матеус бе сменен след серия от 4 поредни загуби и само 1 победа от началото на годината. Той дебютира в петък в контролата срещу Украйна в Киев, също загубена с 0:3.