Сезонът в NBA ще стартира със закъснение

Докато трае локаутът, звездите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада уплътняват времето си с благотворителност.

10.10.2011 | 16:03
Сезонът в NBA ще стартира със закъснение

Първите две седмици от шампионата в НБА със сигурност ще бъдат отменени. Срещата между собствениците на клубовете и Профсъюза на играчите, която бе насрочена за понеделник, няма да се състои. Преговорите се отлагат за неопределен период.
Докато трае локаутът, звездите на Националната баскетболна асоциация на Съединените американски щати и Канада уплътняват времето си с благотворителност. Баскетболистите на Маями Хийт - Леброн Джеймс, Дуейн Уейд и Крис Бош, както и Кевин Дюрант, Ръсел Уестбруук, Ражон Рондо и други, се включиха в поредния приятелски мач, този път срещу Университета Флорида, чийто треньор сега е Айзея Райдър. Всичките 5000 места в залата бяха заети.
Цените на билетите бяха между 50 и 100 долара, а пропуските бяха разграбени за един час. Всички приходи от мача ще отидат за благотворителност, като част от тях са предназначени за учебни програми в Южна Флорида. След мача не бе подминат и въпросът със ситуацията в лигата.
„Честно казано, ние не сме тук, за да говорим за локаута, ние в действителност искаме да се говори за баскетбол, защото когато всичко, което се случва при затворени врати, никой не може да разбере какво всъщност става и тръгват спекулации," отбеляза Дуейн Уейд. По програма това бе последният от серията благотворителни мачове.