Питърсън издава Лукойл (Академик)

Американецът съветва новия си отбор как да играе срещу българите.

27.09.2011 | 14:35
Питърсън издава Лукойл (Академик)

Тази вечер от 18 часа българският баскетболен шампион Лукойл (Академик) излиза в първия си официален мач за сезона срещу чешкия Простейов. Двубоят е квалификация за турнира Еврокъп и ще се играе в „Арена Армеец“ София.
Отборът на Простейов (Чехия) е направил много добро разузнаване на българския си съперник. За скаунитинга най-много е помогнал новата звезда на чешкия тим Травис Питърсън. Американското крило до преди три месеца играеше с екипа на Лукойл (Академик) и добре познава силните и слабите страни на отбора.
„Говорих с някои от момчетата за играчите на Лукойл, какво обичат да правят, кого да не оставят да стреля, такива неща. Но ние си имаме тактически план, и ще се опитаме да го изпълним, за да победим Лукойл,“  споделя Травис Питърсън. Той разкри и защо е напуснал българското първенство:
„Имахме някои недовършени неща от края на миналия сезон, нещата не се нареждаха. И затова може би бе по-лесно да премина към следващия етап от кариерата ми. Това се оказа Чехия, а ето ме сега отново в България. Откачено е малко.“
Сред малкото чужденци, останали в отбора на Лукойл (Академик) е Бруно Шундонв.
„Реших да остана, защото осем баскетболисти от миналата година направиха същото – споделя Шундонв.  - Треньорът е същият, така че не се нуждаем от време, за да се напаснем един към друг. Преди ни отне месец-два, за да се опознаем добре. За нас е огромно предимство, че се познаваме, в този ранен етап на квалификациите за Еврокъп. Това е основната причина да се върна.“
Националът на България Божидар Аврамов също е на мнение, че Академик има много добър колектив и че трите нови попълнение бързо са се адаптирали.
Двубоят между Лукойл Академик и чешкия Простейов е с начало 18 часа. Билетите за срещата в „Арена Армеец“ София са с цена 2 лева.