Волейболистките напуснаха „Евроволей 2011“

Българките си тръгват без победа и без спечелен гейм.

26.09.2011 | 11:15
Волейболистките напуснаха „Евроволей 2011“

Волейболистките на България приключиха участието си на Европейското първенство в Италия и Сърбия. Избранничките на Димо Тонев не успяха да преодолеят груповата фаза, като останаха на последното място в група „Д“ с три загуби от три мача.
В последната си среща от групата женският национален отбор по волейбол претърпя загуба от Испания с 0:3 гейма. Същият резултат записаха българките и в предишните си два мача срещу Русия и Холандия. Така България напусна еврошампионата не само без победа, но и без спечелен гейм. Трикольорките ще заемат местата между 13-о и 16-то в крайното класиране.
Димо Тонев заложи на старта на двубоя на разпределителката Любка Дебърлиева, центровете - Страшимира Филипова и Цветелина Заркова, посрещачките - Добряна Рабаджиева и Елица Василева и либерото Ивелина Монова. По-късно се появяваха на терена и Таня Събкова, Мария Каракашева и Лори Китипова.
Испания тотално надигра волейболистките ни, като първия гейм завърши при 17:25, като интрига и равностойна игра имаше само до 12-атата точка.  Във втория гейм резултатът се запази на 18:25, а в третия 21:25.