Федерер с победа на старта на US Open

Новак Джокович е напълно възстановен за турнира.

30.08.2011 | 13:34 Редактор: Ваня Симонска
Федерер с победа  на старта на US Open

Петкратният шампион на US Open Роджър Федерер се наложи с 6:4, 6:3, 6:2 над Сантяго Хирадло в мач, продължил 105 минути. Швейцарецът редуваше впечатляващи отигравания с непредизвикани грешки, но в крайна сметка  показа точно толкова, колкото да запише бърза и рутинна победа в три сета и да спечели своя 57-и мач на US Open.
 „Тази вечер бе един от моментите, заради които тренираме всеки ден – заяви след мача Ферер. - Винаги е страхотно да излезеш в първия ден във вечерната серия на US Open. Щастлив съм от моята игра. Можеше да затворя мача по-бързо, но въпреки това съм доволен”.
Във втория кръг Федерер ще се изправи срещу Дуди Села, който победи Томаш Белучи.
Своята първа среща от турнира чака и Новак Джокович. Преди турнира имаше съмнения дали сърбинът е напълно възстановен от контузията в рамото от Синсинати.
Най-добрата ракета в света даде пресконференция преди срещата си с ирландеца Конър Ниланд от първи кръг на US Open:
"Тренирах здраво в последните дни. Готов съм на 100% за турнира. След мача с Мъри минах ядрено-магнитен резонанс и всичко бе наред," информира Новак Джокович.
В миналогодишното издание на турнира Джокович загуби на финала от Рафаел Надал, но сега е уверен, че може да триумфира.
"Ако продължавам да играя по този начин, то аз съм способен да печеля още турнири от най-престижните четири – заяви Джокович. - Това е сред целите ми за следващите години. Ще опитам да остана здрав и да спечеля, колкото се може повече турнири в Шлема."
До момента през сезона Ноле има 57 победи и само 2 загуби.