Виданов заменя Попов срещу Стяуа

Литекс атакува Динамо (Киев) със Светльо Тодоров.

18.08.2011 | 14:07 Редактор: Ваня Симонска
Виданов заменя Попов срещу Стяуа

ЦСКА и Литекс играят тази вечер първите си мачове от плейофната фаза за влизане в групите на Лига Европа. „Червените“ гостуват на румънския гранд Стяуа, а Литекс посреща Динамо (Киев).
Павел Виданов ще замени контузеният Апостол Попов в центъра на защитата на ЦСКА. За Литекс срещата пропуска капитанът Небойша Йеленкович.
Алтернатива за позицията на Апостол Попов в ЦСКА се явява и картотекираният в последния момента нов бранител на „армейците“ Денис Халилович. Титуляр за Стяуа ще бъде бившият защитник на „червените“ Валентин Илиев, а надеждите в българския тим са свързани най-вече с атакуващите футболисти. Наставникът на червените Милен Радуканов ще разчита на дошлия от Румъния Янис Зику. 
ЦСКА излиза в първа битка за влизане в групите на Лига Европа тази вечер от 20.30 часа на стадион „д-р Константин Радулеско“ в Клуж. Очаква се „армейците“ да получат подкрепата от над 3 хил. свои привърженици.
В същата фаза от турнира Литекс приема на клубния си стадион в Ловеч украинския гранд Динамо (Киев). Проблем пред старши треньора на „оранжевите“ Любослав Пенев е отсъствието на капитана Небойша Йеленкович. Очаква се той да бъде заменен от Александър Цветков. В състава на българите ще се завърне Николай Бодуров, който получи почивка за срещата от вътрешното първенство с Видима. Двубоят в Ловеч е от 19. 45 часа.
Останалите  по-интересните двубои от Лига Европа тази вечер:
Омония Никозия – Залцбург
Макаби Тел Авив – Панатинайкос
Бешикташ – Алания Владикавказ
Хановер – Севиля
Хартс – Тотнъм
Слован Братислава – Рома
Лацио – Работнички
Атлетико Мадрид – Витория Гимараеш