Манчестър Юнайтед спечели първи трофей за сезона

Според британските издания 25 % от акциите на клуба ще бъдат пуснати на фондовите пазари.

08.08.2011 | 13:14 Редактор: Ваня Симонска
Манчестър Юнайтед спечели първи трофей за сезона

Манчестър Юнайтед постигна исторически успех над съгражданите си от Манчестър Сити с 3:2, с което завоюва първи трофей за сезона. Българинът Димитър Бербатов остана на резервната скамейка и се появи в игра едва в 89-ата минута на мястото на Дани Уелбек.
Мачът започна по отличен начин за Манчестър Сити като резултатът бе открит в 38-ата минута от Лескът, а минута преди края на първата част Един Дзеко увеличи резултата на 2:0. Обратът на Юнайтед започна още в 52-ата минута, когато Крис Смолинг се разписа за 2:1. След сложна атака в 58-ата минута, Нани бе изведен в отлична позиция в наказателното поле и вкара за 2:2. В 93-ата минута Нани се превърна в герой за „червените дяволи“, отбелязвайки трето попадение във вратата на Сити.
След спечелването на 19-ия трофей от Комюнити Шийлд в пресата на Острова гръмна, че акциите на Юнайтед се продават на борсата. Според местните издания 25 % от акциите на клуба ще бъдат пуснати на фондовите пазари. По-късно обаче собствениците от Фамилия Глейзър определиха това като спекулации.