Стартът на Литекс в Шампионска лига е днес от 21 часа

Дебют за българския шампион ще направят бразилците – Селия Кодо и Тиаго Мирасема.

12.07.2011 | 17:04 Редактор: Ваня Симонска
Стартът на Литекс в Шампионска лига е днес от 21 часа

Литекс стартира участието си в Шампионска лига тази вечер в 21 часа. В първи мач от втория предварителен кръг на турнира, шампионите се изправят срещу първенеца на Черна гора Могрен в Подгорица. На трибуните не се очаква да има много привърженици, въпреки обявения свободен вход. Дебют за българския шампион ще направят бразилците – Селия Кодо и Тиаго Мирасема. Други две от новите попълнения - френският защитник Максим Жос и уругвайският халф Роберт Марио Флорес, ще останат на резервната скамейка.
Междувременно Левски продължава подготовката си извън България. „Сините“ са в австрийския курорт Линдабрун, а вече има и жертва от контролите на отбора. Контузия е получил полузащитникът Мариян Огнянов по време на срещата с румънския Петролул, загубена  с 2:3. Не е ясно дали Огнянов ще може да се включи в следващата контрола на „сините“, в сряда от 19:30 часа, срещу руския Амкар.
Другият лидер от българското първенство ЦСКА може да се сдобие с още един нов футболист. Това е двуметровият парагвайски бранител Джони Крабрера. Роденият през 1989 г. играч трябва да изкара проби на лагера на „червените“ в Холандия, но се очаква одобрението на главния мениджър Милен Радуканов. Централният защитник е собственост на Удинезе, но няма мачове в Серия А, а за последно е играл в испанския Гренада.