Сериалът "Одисей" за царя на Итака и времената след Троянската война – по Bulgaria ON AIR от 25 април

Вълнуващата поредица ще се излъчва всеки делник в 19,50 часа

13.04.2017 | 12:49 Редактор: Константина Маркова
Сериалът

Във времената след Троянската война всички воини се завръщат по домовете си, освен един – Одисей – царят на Итака. Историята на един от най-известните герои в гръцката митология е разказана по нов, необикновен начин, в сериала "Одисей". Bulgaria ON AIR пуска в ефир вълнуващата 12-епизодна поредица от 25 април в 19,50 часа.

В "Одисей" е екранизирана изключителната история на царя на Итака, като  са събрани едни от известните и обичани актьори от европейското кино. Сериалът ще потопи зрителите в една епоха на безкрайни битки за власт, надмощие, лоялност и амбиция, но успяла да запази своето очарование и до наши дни.

След края на Троянската война Итака е нестабилна, а царят й го няма. Съпругата на Одисей Пенелопе и синът им Телемах се опитват да запазят трона и реда с надеждата, че той някога ще се завърне, но народът отдавна е загубил надежда. Не след дълго се появяват нови претенденти за трона. Амбициозните врагове са готови на всичко, за да заемат мястото на следващия цар на Итака и да поведат народа – не липсват сплетни, интриги и безброй подмолни похвати.

Времената са размирни, животът на Пенелопе и Телемах е под постоянна заплаха, а напрежението вече е непоносимо. Натискът към тях е огромен – предстоят дуели на живот и смърт. Двамата попадат в клопката на постоянното изнудване. Скоро започват и предложенията към Пенелопе за  принудителен брак по сметка, който ще сложи край на несигурното положение и народът ще има своя нов цар.

В момент на най-голямо отчаяние, когато вече мислят, че вече всичко е загубено, се завръща Одисей след 20-годишно отсъствие. Царят заварва едно непрестанно нарастващо нaпрежение сред народа. Какво се случва с Итака, докато него го няма, какъв път изминава преди да се завърне у дома и появата на царя означава ли по-светло бъдеще за народа  – гледайте "Одисей" всеки делник от 25 април в 19,50 часа по Bulgaria ON AIR.

"Одисей" (Odysseus)

Приключенски, Драма, Франция, Португалия, Италия, 2013

В ролите: Катерина Мурино, Нилс Шнайдер, Карина Теста и др.