Любов по време на руска революция – в „Доктор Живаго“ по Bulgaria ON AIR

Не пропускайте разтърсващата любовна история на „Доктор Живаго“ – тази събота, от 22:00 часа по Bulgaria ON AIR

10.09.2021 | 10:42
Любов по време на руска революция – в „Доктор Живаго“ по Bulgaria ON AIR

Сюжетът на мини сериала проследява любовните мъки на физик и поет на име Юри Живаго, разкъсан от силните си чувствата към две жени едновременно – Тоня и Лара.

Юри Живаго (Ханс Матисън) отрасва с братовчедка си Тоня (Александра Мариа Лара) и нейните родители, след като баща му е убит от мъж на име Виктор Комаровски (Сам Нийл). Като млад студент Юри следва медицина, а Тоня се влюбва в него до полуда. С времето връзката им се задълбочава и им се ражда син, но ужасът на Първата световна война настъпва и Юри е изпратен на фронта. Ранен по време на атака, животът на доктора зависи от грижите на сестра Лара (Кийра Найтли), а тази неочаквана среща преобръща световете им. 

„Доктор Живаго“ е зашеметяваща адаптация на най-прочутия роман на Борис Пастернак и е създаден по сценарий на известния драматург Андрю Дейвид (Гордост и предразсъдъци; Дневникът на Бриджит Джоунс; Отело). Сериалът печели 4 големи награди на филмовия фестивал в Ню Йорк през 2004 година. Част от актьорския състав са световноизвестните звезди Кийра Найтли (Гордост и предразсъдъци; Карибски пирати; Изкупление), Сам Нийл (Джурасик Парк, Династията на Тюдорите; Peaky Blinders) и Ханс Матисън (Йерихон,  Династията на Тюдорите).

Не пропускайте разтърсващата любовна история на „Доктор Живаго“ – тази събота, от 22:00 часа по Bulgaria ON AIR.

 Драма, Романтичен, Великобритания, Германия, САЩ, 2002 г.;

Режисьор: Джакомо Кампиоти;

В ролите: Сам Нийл, Ханс Матисън, Кийра Найтли, Александра Мариа Лара, Даниеле Лиоти, Крис Маршъл.