Пътешествието на живота – в поредицата „Скритата Италия“ по Bulgaria ON AIR

Поредицата ще се излъчва от 4 май, всяка събота и неделя от 10:30 час

25.04.2019 | 11:48
Пътешествието на живота – в поредицата „Скритата Италия“ по Bulgaria ON AIR

Пролетта е перфектният момент да бъдеш в Италия… И да откриеш неподозирани неща за нея. От 4 май, всяка събота и неделя от 10:30 часа Bulgaria ON AIR пренася зрителите на вълнуващо пътуване с документалната поредица „Скритата Италия“.

Поредицата ще представи многобройните невидими нишки, разделящи миналото, настоящето и бъдещето на Италия. Една страна, която е скрита като античните пътища, по които вървим и днес. Тайнствена като стъпките, оставени от авантюристични аристократи през вековете. Мистериозна като невидимата ръка на артиста, която преминава над рамката на картината. Скрита като Италия, която познаваме днес.

От спокойната ривиера в Лигурия до скритите убежища край Капрарола, древния град Анани и цветните градини на Триест, поредицата „Скритата Италия“ разкрива страната такава, каквото малцина я познават. Пътешествието на живота включва и пленителни залези – като този над златните варовикови градове на Сицилия, и приключения в търсене на изгубените ренесансови фрески, скрити в красиви вековни катедрали.  

Очаквайте "Скритата Италия" от 4 май, всяка събота и неделя от 10:30 часа по Bulgaria ON AIR