Водещ на Bulgaria On Air с лекция на TEDx

Водещият на предаването Boom&Bust, Кузман Илиев, стана част от престижното презентаторско събитие TEDx.

25.03.2013 | 15:58
Водещ на Bulgaria On Air с лекция на TEDx

 „Тазгодишното събитие беше под мотото на Нов български университет - "Не се боим от разнообразието", което аз пречупих през правилата, които съм си изградил във времето за житейско самоусъвършенстване.“ С тези думи Кузман Илиев разкрива, защо е спрял избора си на една интересна, но противоречива тема "Моите правила“. В TEDx, участват водещи специалисти и професионалисти, които споделят идеи и виждания за бъдещето.

Кузман не приема разбирането, че когато човек е успешен трябва да  мисли за късмета като птиче, кацнало на рамото, защото късметът идва, когато имаш подготовката и подходящата ситуация. „Имаме контрол само върху подготовката и възползването от ситуациите. Живеем във време, в което няма ограничение в знанието. Днес всеки един в своя апартамент може да се докосне до най-великите умове и да стане истински експерт. Никога в историята не сме имали толкова много възможности. Университетите вече имат за задача да ни научат как да работим с цялата тази информация и да я използваме в наша полза. Успех = цел + действие.“

От 2011г. Кузман Илиев е съавтор и водещ на предаването за икономика и финанси Boom & Bust по телевизия и радио Bulgaria On Air. След като завършва Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, той е приет за студент в Нов Български Университет, а през академичната 2009-2010 година е отличен с приза за „Най-добър студент на НБУ”.  Професионалните му интереси са в сферата на : макроикономиката, финансова икономика, монетарната политика, стопанската история и политическата теория.