fallback

Петър Кичашки: Това, че ПФ няма министри в кабинета, не означава, че има по-малко тежест

Причината да няма представители на ПФ във висшия ешелон на властта е нежеланието на ЕНП за участие на националистите в управлението, коментира политологът

20.11.2014 | 10:48 Автор: Мариета Иванова

Това, че „Патриотичният фронт“ нямат министри в кабинета на Борисов, не означава партията  има по-малка тежест в управлението, коментира в предаването Денят On Air политологът от Института за модерна политика  Петър Кичашки. Той подчерта, че единствената причина националистите да нямат представители във висшия ешелон на властта е нежеланието на ЕНП подобна партия да подкрепя правителството. По думите му е несериозно се мисли, че кандидатурата на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната е реален политически сблъсък.

„По-скоро опит да се позиционират коалиционните партньори и да се види кой има повече тежест“, коментира Кичашки. Политологът подчерта, че опитни политици като Каракачанов и Симеонов няма как да не са си давали сметка, че като влизат в коалиция с партията на Касим Дал, няма да има кандидатури от нейните редица за властта.

Кичашки коментира още, че случващото се в момента и нестабилността, която управляващите демонстрират, потвърждава направеното от него предположение преди месец, че че преговорите, които се водят задкулисно.

Вижте какво още заяви той от видео файла.

 

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback