Десет игри за пораснали момчета с Максим Ешкенази

Освен любимите занимания на прочутия диригент, предаването "Десет" показа и една от любимите нови игри на малки и големи - стаите за бягство

30.05.2016 | 18:53
Десет игри за пораснали момчета с Максим Ешкенази

Казват, че мъжете никога не порастват - само играчките им стават по-скъпи. Дали наистина е така, попитахме Максим Ешкенази. 

Той е диригент и цигулар, но за целите на поредното издание на предаването "Десет" Максим Ешкенази беше любител водолаз, моторист и притежател на лицензи за управление на самолет и хеликоптер. Освен това кара москвич, бивш форд на ФБР и Порше. Когато ръцете му не са заети с диригентска палка, самолетно кормило или волан, вероятно ще са заети с устройство за управление на дронове – една от големите страсти на музиканта. 

Има ли нужда от компания, за да си играе с тези мъжки играчки, пуснал ли го е Питър Пан-синдромът, как съвместява натоварения работен график с хобитата си и има ли дни, в които не му е до игри – разбрахме от самия Максим Ешкенази и темата:

10 ИГРИ ЗА ПОРАСНАЛИ МОМЧЕТА

1. ЖИТЕЙСКИ ТЕТРИС
2. ИГРА НА ДРОНОВЕ
3. СРЕЩУ ОРКИТЕ


4. ЛЕТИ, ЛЕТИ, ЛЕТИ… ДИРИГЕНТ?
5. ПО(Д) ВЪЛНИТЕ


6. В РИТЪМА НА ТАНЦА
7. СЕКС ИГРИ
8. ИГРАЧКА-ПЛАЧКА
9. БЪРЗИ И ЯРОСТНИ
10. А ГРУПА

Предаването "Десет" се срещна и с двама от създателите на първата "стая за бягство" в България - Dextrophobia Room. Петър Костов и Божидара Захариева разказаха пред екипа на предаването какви са хората, които се забавляват с игрите, които те измислят. 

Гледайте предаването "Десет" всяка събота и неделя от 8:20ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.