Рафи: Дали си висок или нисък в очите на хората, зависи от това, което правиш

Младият изпълнител гостува в предаването "Десет" на Ирина Белчева в ролята на едно от доказателствата, че ниските хора са по-добри

07.04.2016 | 16:44 Редактор: Мариана Дикова
Рафи: Дали си висок или нисък в очите на хората, зависи от това, което правиш

Том Круз, Марк Оуен, Луис Хамилтън, Джейми Кълъм, Хю Хефнър, Робърт Карлайл, Илайджа Ууд, Принс, Боно - всички тези мъже, освен че са популярни и богати, имат и друга обща черта - не особено високи са. 

„Ръстът е нещо, което има своите плюсове и минуси, както за високите, така и за ниските хора. Комплекси обаче избиват лошите хора.Никога не са ме обиждали за каквото и да е, защото аз не съм давал повод да бъда обиждан. Когато бяхме малки, сме се заяждали за глупости, но това са неща, които човек преодолява. За съжаление, виждам големи, възрастни хора, които се заяждат за дребни неща“, каза певецът Рафи в предаването „Десет“ по Bulgaria ON AIR. Младият изпълнител гостува на Ирина Белчева в ролята на едно от доказателствата, че ниските хора са по-добри.

10 причини ниските хора да са по-добри

Имат по-високи доходи

„Вероятно ниските хора имат повече пари, защото високите имат нужда от повече, за да се изхранват“, пошегува се Рафи.

Откакто се самопродуцирам, работя на засилени темпове. Работата е повече, когато трябва да работиш за себе си. Сблъскваш се с пречки и трудности, които не си виждал преди това. Но не съм сам. Самопродуциращ се артист не означава, че Рафи прави всичко. Имам си екип, бенд, музиканти, мениджър, ПР-и. Просто работя за себе си. Имам много идеи, които предстои да бъдат осъществени и е удоволствието, когато успея да го направя. 

Моногамни са

Аз съм пример за една моногамна личност. Това не пречи да си комуникираш с други жени. Напоследък забелязвам, че някои мъже направо ги е страх да говорят с жени, заради половинките си. Флиртът помага. Ограничения са за малко по-ограничени хора. Човек трябва да дава свобода на човека до себе си. 

По-добри съпрузи

Моята половинка трябва да каже дали аз съм добра половинка. Тя е добра, за себе си не смея да казвам, но знам къде ми е силата – в кухнята. Доста добър любител-кулинар съм. Обичам да експериментирам в кухнята и моята приятелка е моето опитно зайче, което опитва от всичко и се наслаждава на нещата, които правя. Правя много хубава паста. Наскоро започнах да правя и домашна паста. 

По-страстни и старателни

Напоследък изобщо не се страхувам да създавам различни неща. Музиката, която правя сега, ще се хареса на някои хора, на други – не. „Намери ме“ е различна от това, което е комерсиално в България, но в световен мащаб точно този тип музика е популярна, като Сам Смит, Адел. 

Влади Михайлов (Сафо, Сленг) написа музиката и текста на „Намери ме“. Аранжиментът е на Румен Бояджиев-син и Борислав Бояджиев – страхотни аранжори, те направиха и оркестрацията. Записахме 13 души щрайх и хор. Хорът в песента обаче не е истински - трима души изпяхме около 120 гласа, за да звучи като госпъл хор. Екипът, който работи за видеото, е от над 100 души. 

Справят се отлично с домакинската работа

Тук може би съм изключение. Голям проблем ми е подреждането. Когато готвя нещо, трупам, трупам. Напоследък се старая да чистя след себе си. Гледам интересни кулинарни предавания и големите готвачи казват, че ако не поддържаш работното си място, не можеш да си голям chef. 

Имат повече фантазия 

От доста време подготвяме концерта в Sofia Live Club. Шоуто ще е различно и ще съчетава три различни събития на живо. Първата част е чисто концертната, в която за първи път на живо ще изпълня „Намери ме“. Ще има и една акустична част, която ще бъде моят жест към дамите, които ще присъстват. Третата част от събитието е кръстена условно Live Impression Show – това е един вид имитации на живо. 

По-артистични са

100 Кила, Led Zeppelin и Лучано Павароти – това са само част от артистите, които Рафи може да имитира и доказателстото ще видим на сцената на Sofia Live Club на 9 май. 

По-щастливи в любовта 

Приятелката ми танцува с мен от четири години, но нещата се получиха странно между нас - преди шест месеца, изведнъж. И двамата не очаквахме, но се получи нещо много красиво. Всяка една песен, която правя оттук нататък ще е свързана с нея по някакъв начин. Когато пея за любов, няма как да не го свързвам с моята лична история, затова тя е част от всяка песен. 

Много обичаме да пътуваме. Рядко ни се получава да имаме почивка, повечето ни пътувания са свързани с работа, но ги съчетаваме. 

Живеят по-дълго

Наскоро бях на един семинар, на който се говореше за това какво човек трябва да прави сутрин. Там съветваха, когато станеш сутрин, да си кажеш „Харесвам се“ и да продължиш да си го повтаряш в продължение на една минута. Искаш или не искаш се усмихваш, защото когато денят ти започне с усмивка, е много по-добре. През целия ден си положително настроен. 

Мечтая за много неща и много от мечтите ми са по-скоро цели. Когато имаш план за реализирането на една мечта, има голям шанс да я осъществиш. 

Размерът няма значение

Важно е желанието да се усмихнеш и да пренебрегнеш всякакви ръстови ограничения, да пренебрегнеш себе си. Всеки може да бъде усмихнат, всеки може да бъде висок в представите си, висок в очите на хората, може и да е нисък, много нисък в очите на хората. Всичко е до желание и това какво искаш ти да направиш. Аз съм решил, че ще живея един много позитивен живот и ще гледам от добрата страна на нещата. 

Гледайте цялото предаване в следващото видео: