Лилия Маравиля: Ако съпругът ми изневерява, предпочитам да не знам

Красивата актриса сподели съветите си за щастлива любов в предаването "Десет" по Bulgaria On Air

06.04.2016 | 15:39
Лилия Маравиля: Ако съпругът ми изневерява, предпочитам да не знам

На света вероятно има толкова проявления на любовта, колкото са съществата, способни да я изразяват и отворени да я получават. Най-бленуваната любов обаче винаги ще бъде една - щастливата. А когато я срещнем, как да се грижим за нея? На този въпрос отговори поредното издание на предаването "Десет" на Ирина Белчева, в което актрисата Лилия Маравиля сподели своите 10 съвета за щастлива любов. 

Носителката на награда "Икар" за поддържаща роля в постановката "Театър, любов моя", разкри, че театърът наистина е голямата любов в живота й. Животът обаче я е дарил с още едно щастие - съпругът й Лука, от когото има дъщеря. Оказва се, че човек може да изживява едновременно две големи любови, стига да дава и получава свобода. 

Да даваш свобода 

"Свобода винаги трябва да има. Ако я няма, ти не си пълноценен човек. А как да обичаш, ако не се чувстваш добре? Когато се чувстваш свободен, най-истински обичаш. Моят съпруг е много симпатичен, той е голям сладур. Той дори не си помисля, да помисли, че аз мога да си помисля да не практикувам моята професия. Той вижда колко важно е това за мен. Той вижда, че аз съм друг човек, когато работя. Това е много важно за всеки, който обича работата си." 

Първичен инстинкт

"Не знам има ли я любовта от пръв поглед. Когато се запознахме със съпруга ми, не беше любов от пръв поглед, но като че ли имаше едно звънче. Крикор Азарян ни учеше, че на сцената трябва да мислиш бързо и когато има някакво събитие, трябва да чуваш звънчета в главата си. От време на време аз чувам тези звънчета и може би съм ги чула и тогава. Не знам. Знам, че той ме спечели с времето. Аз много му се възхищавам, защото е интелигентен мъж, много възпитан – това е прекрасно за една дама, а е и мъж със самочувствие – това е важно. Той не се притеснява от конкуренция и това много ми харесва, защото и аз не се притеснявам." 

"Любовта е дълготърпелива"

"Липсата ми в семейството се компенсира. Когато близките ми хора видят продукта, в който аз съм вложила по-голямата част от времето си и съм им липсвала, те ми прощават, защото много се гордеят с това, което правя. Гледат ме и се радват на това, което правя. Те са най-важните ми хора – Лука, дъщеря ми и брат ми. Те са и най-големите ми критици и знам, че няма прошка. Ако нещо не е ОК, веднага ми се казва." 

Истината е най-важна в любовта 

"Има много страшни неща, които могат да се случат на любовта. Лъжата и изневярата са едни от най-неприятните, от които много боли. В едно съм сигурна: хубавата връзка изисква уважение и доверие. Когато имаш доверие на партньора си и го уважаваш, всичко отива на заден план, съмнението отива да заден план. Сигурна съм, че това, което трябва да ти се случи в живота, ти се случва. Хората не са толкова силни, че да изтърпят изкушенията. Ние сме грешници. Въпросът е да сме умни. Да, има моменти, в които се чувстваш извън себе си, налага ти се да преживееш нещо, въпросът е да си достатъчно умен и толерантен, с респект към партньора си. Ако искаш да направиш нещо, ти винаги можеш да го направиш, но не трябва да нараняваш партньора си. Сигурна съм, че има начин партньорът да не разбере. Аз предпочитам да не знам нищо."

10 СЪВЕТА ЗА ЩАСТЛИВА ЛЮБОВ 

1. ДА ОБИЧАШ БЕЗ ДА ТЕ ОБИЧАТ
2. ДА ДАВАШ СВОБОДА
3. ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА
4. “ПЪРВИЧЕН ИНСТИНКТ”
5. ПОКАЗВАЙ ЛЮБОВТА СИ
6. ИЗНЕВЕРЯВАЙ НА НАВИЦИТЕ СИ
7. “ЛЮБОВТА Е ДЪЛГОТЪРПЕЛИВА”
8. ГОРДОСТТА НЯМА МЯСТО ДО ЛЮБОВТА
9. ЦЕНИ ПАРТНЬОРА СИ
10.ИСТИНАТА Е НАЙ-ВАЖНА В ЛЮБОВТА

Всички съвети, споделени от живота и опита на Лилия Маравиля, можете да гледате в следващото видео: