Макар някои от нас едва да се справят с бъркани яйца и картофена супа, за други няма тайни в кулинарията.
Дали обаче всичко е въпрос на много труд или се изисква и талант, и щипка магия?
Съвети как да станем топ кулинари даде един от най-добрите готвачи в България – шеф Виктор Ангелов от MasterChef, в предаването Десет по Bulgaria ON AIR.
От любов към готвенето – За да си добър, трябва да желаеш да зарадваш другите. Ако не изпитваш душевен оргазъм, докато готвиш, няма как да го предадеш и на хората.
Порежи се 200 пъти – Имам сериозни белези – порязвам се веднъж седмично.
Ред и чистота в кухнята – Това е основата, но хигиената трябва да е на ниво не само в кухнята, важна е и личната хигиена. Постоянно проверявам персонала си, защото приготвяме храна. Ако човек няма изисквания към себе си, не може да предложи съвършен продукт.
Не разхищавай продукти – В една професионална кухня всичко се оползотворява. Това е отдаване на уважение към самия продукт. Ако вкъщи изхвърляме костите от пилето, в ресторанта ги накълцваме и правим от тях сос на следващия ден.
Умерена екзотика – Смятам че е прекрасно готвачът да покаже внимание към гостите си, които все по-често обикалят света, като комбинира всички екзотични продукти в менюто си с български ястия.
Пътувай и опознавай други вкусове – За да станеш добър готвач, е нужна правилната среда и дългогодишен опит.
Експериментирай – Всеки готвач трябва да провокира сам себе си. По този начин се изграждаш и формираш умение и самочувствие, и когато успееш да го пренесеш и към гостите си – тогава си звезда.
Стрес и напрежение – Обичам да се отдавам на хобитата си – ретро автомобили, колекционирам и вещи от социализма.
Работа 6 дни в седмицата по 12 часа – Поне толкова, защото формула, в която успеха и парите се случват веднага, не съм открил. Пожелавам успех на всеки, който очаква нещата да се случат бързо.
Гледайте предаването в следващото видео:
Дакота Джонсън, Нина Добрев и Ана де Армас демонстрираха супер фигури в чернo
Как да преодолеем усещането, че не сме достатъчно добри?
Джеймс Камерън все още е лудо влюбен в звездата си от „Титаник“ Сузи Еймис
Кейт Уинслет дойде с красив млад кавалер на червения килим
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Вижте кои са най-устойчивите на ръжда коли на старо
Спипаха поредния варненец с дрога
Арестуваха варненец, системно отказвал тестове за дрога на пътя
1500 души дойдоха на погребение.... на 12-годишен миниван
Градската елха във Варна грейна с тържествен концерт (СНИМКИ)
Европа е изправена пред най-трудния момент в опитите си да избегне разрив с САЩ
Кадър на деня за 6 декември
Облигациите не защитават от AI балон
В Испания и Италия банките стимулират дългоочакваното възстановяване на акциите