Бхавини Виас: Харесвам българския фолклор! Звучи красиво, но и трудно за изпълнение

Тази и други интересни теми и гости в предаването "Днес" с Константина Живова

07.04.2017 | 16:54 Редактор: Иван Берберов
Бхавини Виас: Харесвам българския фолклор! Звучи красиво, но и трудно за изпълнение

Пчеларите излизат на протест днес срещу разрешението за използване на пестициди, които са вредни за пчелите. Българската агенция по безопасност на храните е одобрила използването на неоникотиноидни пестициди, върху които до скоро е бил наложен мораториум от Европейската комисия. Самото разрешение обхваща по-голямата част от областите в страната. Инженер Михаил Михайлов, председател на  Обединения български пчеларски съюз коментира темата.

Българинът Петър Младенов е номиниран за  Специален пратеник по младежките въпроси на Главния секретар на ООН. Номинацията е направена от 28 международни неправителствени организации от цял свят, както и е получил неформалната подкрепа на някои от агенциите на ООН. Позицията е най-високият пост, насочен към младежките въпроси. Специалният пратеник за младежта има ангажимента да представлява гласа на младите хора пред ООН, да защитава техните права и да работи за младежкото благополучие и развитие. 

"Безработицата сред младите е голяма. Много е важно практиката да започва още от училище. Специализацията в конкретни сфери е важна", посочи той.

Предстои голям ремонт, който обещава зоната около "Александър Невски" да стане пешеходна. Репортерът Борислав Петров провери и разказва повече по темата.

Лондонската певица Бхавини Виас гостува за първи път в България с три концерта в Пловдив, Стара Загора и София. Родена в покрайнините на Северен Лондон, тя израства с индийската култура от ранна детска възраст. Учи психология и химия. Сред големите ѝ изяви са концерти в "Роял Албърт Хол", "Уембли Арина", "Трафалгар Скуеър" и други.

"Харесвам българската фолклорна музика и бих експериментирала с нея", сподели Бхавини Виас.

Съвети за след раждане предлагат Благовеста Терзийска и нейният малък асистент – синът й Емануил. Те двамата  организират клас за майки и техните бебета. Упражненията за майките са насочени да подпомогнат е възстановяването и укрепването след раждане.