Росица Томова от "Holiday Heroes": Очаква ни благотворителен бал и още събития за събиране на средства

Още интересни гости и теми в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

14.03.2017 | 13:08 Редактор: Луиза Божинова
Росица Томова от

14 март е Международния ден на числото Пи - най-популярната константа в математиката. Числото Пи е ирационално, което означава, че е безкрайно и без повтарящ се модел. Константата е от съществено значение в областта на архитектурата и строителството и често е била използвана от ранните астрономи. 

Вижте във видеото какво е интересното около числото Пи, а по повод международния ден на константата Валерия Цветанова се срещна с няколко шестокласника в Софийска математическа гимназия:

Наближават великденските празници и много български популярни личности стават част от голямата кампания "Holiday Heroes". За да разберем повече за кампанията в предаването "Днес" гостува Росица Томова.

"Продължаваме кампанията с още съмишленици. За Великден ще организираме благотворителен картинг, благотворителен бал и със събраните средства ще закупим още продукти за хората в нужда. Надяваме се пакетите да са около 5000", сподели Росица Томова.

Новата репортерска рубрика "Къде е Боби" продължава. Нека видим къде е Боби сега? 

Днес ще ви представим изложба на талантливият пловдивски художник Здравко Йончев. Негови работи са изложени в галерията на Софийската филхармония от днес. Куратор на изложбата е внучката на Златьо Бояджиев, Цена Бояджиева. Валерия Цветанова ни среща с тях.