Нора и Маги: Приятелството ни е все така силно през годините

18.10.2016 | 15:12 Редактор: Мария Аладжова
Нора и Маги: Приятелството ни е все така силно през годините

Днес си поговорихме за кино и филмите, които зрителите на Bulgaria ON AIR ще могат да гледат. Поканихме колегата Петя Славова от сайта Dnes.bg, за да ни разкаже какво предстои.

"Национална телевизия Bulgaria ON AIR ще отбележи 5 години от създаването си заедно със зрителите. Медията ще излъчи премиерно българския кинохит „Събирач на трупове“ на 23 октомври, неделя, от 19,30ч.  На 18 октомври стартира сериалът "Безценната перла“ от 15:50 часа. Японският сериал "Сърцето на самурая“ стартира също на 18 октомври - от 20,40 часа., а на 19 октомври от 19.50 започва френският криминален сериал "Инспектор Жо“, разказа Петя Славова.

Говорихме и за една много значима тема, която за съжаление вълнува не малко жени в България. Репродуктивните проблеми са често срещани сред дамите и често пъти ние жените се лутаме в търсене на решението на тези проблеми. Защо все повече жени прибягват до ин витрото и какви са ценните съвети на специалисти ще разберем сега от д-р Йосиф Димитров, един от добрите акушер-гинеколози в България.

"Много е важно как живеем. Късно е да се замислим за деца на 40 години. Помислете за себе си и как се храните по-рано. Дори свалянето на няколко килограма могат да помогнат понякога при желание за забременяване“, сподели д-р Йосиф Димитров.

Днес колегата Диана Костова ни срещна с нова тема в рубриката "Животът ма мама“. Знаем, че всяка майка иска да е подготвена за всяка ситуация. Затова днес ви запознахме с някои важни практики при оказването на първа помощ на деца. Кои са най-спешните състояния при децата в различните периоди на развитието? Какви са техниките при дехидрация, фибрилни гърчове (при висока температура), изгаряне и техниката на сърдечен масаж ще ни разкажат д-р Витан Витанов и д-р Александра Шишкова.

"Никога не бъркайте в устата на човек, който е в безсъзнание. Езикът не се гълта буквално. Трябва да се извади само с поставяне на главата в определена позиция“, показаха спецалистите в студиото.

Следващите ни гостенки са таланливи и най-голямата им любов е музиката. Приятелството и вдъхновението ги събира и днес те представиха при нас най-новото си съвместно парче - "DIVA“. Те са Маги Джанаварова и Нора Караиванова.

"Приятелството ни не се промени през годините. Не се притесняваме да си кажем кое не ни харесва една спрямо друга. Работим лесно. Диви сме и един от аспектите на тази дума отговаря на нас самите“, споделиха певиците в студиото пред Константина Живова.

Красотата на японската култура е неописуема с думи. "Неувяхващият цвят на гейшата" е една уникална изложба на традиционни украшения за коса - канзаши. Сега ще ви пренесем в Националния етнографски музей и ще ви покажем какви красоти има там. Включваме на живо колегата Мария Аладжова.

На живо от Лондон се включи продуцентът на предаването "Днес" - Иво Тодоров, за да ни разкаже какво е насторението там.

"Магазините вече са подготвени с коледните подаръци. Има много места, които си заслужава да посетите, но не пренебрегвайте малките улички. Там можете да откриете много интересни местенца, автентични за Лондон“, разказа и показа Иво Тодоров.