Пиявиците са безболезнен разкрастелен и лечебен метод. Без болка

Още интересни теми в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

30.09.2016 | 15:39 Редактор: Луиза Божинова
Пиявиците са безболезнен разкрастелен и лечебен метод. Без болка

Най-големият детски научен център в Източна Европа ДНЕС празнува своя първи рожден ден. Заедно с това отбелязва и Европейската нощ на учените. Нашият репортер Борислав Петров е в "Музейко", за да ни разкаже за приказните демонстрации, подготвени за децата там.

Страхувате ли се от пиявици? А знаете ли, че и днес те все още продължават да бъдат лечебно и разкрасително средство? Днес ще ви покажем кога и с какво могат да ни бъдат полезни. Казвам "здравей" на колегата Асен Манасиев и д-р Олесия Велинова.

"Пиявиците са много полезни. Ако си мислите, че е болезнена процедурата, ние опитахме и се оказа почти безболезнено."

В нощта на 30 септември (петък) ще станем свидетели на поредната Черна луна, която ще повлияе на физическото и емоционално състояние. Затова днес сме поканили астролога Галя Герасимова, която ще ни представи своята астрологична прогноза за месец октомври и ще ни разкаже за първия национален фестивал посветен на музиката на Петър Дънов.

"Месец октомври е подходящ за нови начинания. Ако искате да предприемете ново начало, направете го от утре. В събота е моментът да започнете нещо ново в професионален план", разказа астрологът Галя Герасимова.

Днес отново се подготвили социален експеримент и ще се опитаме да разберем колко са съвестни шофьорите по софийските улици. Сега колегите са в центъра на София и ще демонстрират как се пресича през едно от натоварените кръстовища.

"В София за съжаление има и неработещи пешеходни светофари. Някои хора пресичат на червено, защото иначе рискуват да чакат много дълго време", провери Борислав Петров.

Модата е тема, която не спира да ни вълнува. Ако се питате какво ще бъде модерно за сезон есен/зима и все още не сте пазарували, днес ще си поговорим за тенденции, мода и изкушения. При мен е Красимира Веселинова, която е редактор и създател на електронно модно списание и ще си поговорим за всички теми които вълнуват жените, когато стане сум за мода.

"Този сезон разкроените панталони-чарлстон ще бъдат на мода. Големи чанти не са за пренебрегване. Обувките на висок ток в златисти и меки цветове са част от акцентите на сезона", сподели Красимира Веселинова.

Любовта без която не можем и все се чудим как да я задържим. Как да бъдем обичани, какви са стъпките към красотата и щастието. Как да постъпваме и какво не ни остава време да погледнем в себе си, ще разберем от любовния психолог Марина Байрактарова.

"Ако отделяте всеки ден по няколко минути, за да харесвате себе си, да се погалите, да се похвалите, хората ще ви оценяват повече", каза Марина Байрактарова.