От 16 май ще е факт първата у нас платформа за видео жестов превод

Тези и още интересни теми в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

12.05.2016 | 12:43 Редактор: Ирина Георгиева
От 16 май ще е факт първата у нас платформа за видео жестов превод

От Константина Живова

Деян Каменов- Дидо от Д2 и Юлия Кулиш

Музиката е неговата страст. Той е красив, талантлив и успял. Заедно със своите приятели  и колеги от група Д2, създават хитове, които феновете обожават. Но за да бъде пълноценен един мъж, трябва да има до себе си красива и силна жена. Едно лично интервю в предаването ДНЕС с Деян Каменов и неговата половинка, Юлия Кулиш.

Двамата влюбени показаха, че любовта е възможна, въпреки динамичния им начин на живот. В ефир пред зрителите на ДНЕС, Юлия каза "Обичам те" на Дидо.

Увреден слух

На 16 май се открива първата в България платформа за видео жестов превод. За първи път хората с увреден слух у нас ще могат да общуват с чуващите във всеки един момент от своето ежедневие. Това е огромно постижение и голяма новина не само за хората с ограничение в слуха и техните семейства, но и за всички нас, които се стремим да бъдем модерна общност. Кога ще бъде представена платформата, как ще работи тя и ще навлезе в живота на глухите хора?

Репортерът Борислав Петров разказа заедно със своите събеседници, че за хората с ограничение в слуха има кой да мисли. Платформата за глухонеми ще направи живота им по-лесен. Ашот Дерандонян, председател на фондацията „Заслушай се“ разказа повече за новата платформа.

Кариери с кауза

Доброволчеството и работата за неправителствени организации стават все по-популярни сред младите хора у нас. Това е добрата новина. Лошата - че и в това отношение нормативната ни уредба изостава. В много страни - доброволчеството се отчита като трудов стаж, а активните в гражданския сектор млади хора са особено желани от работодателите. Форум "Кариера с кауза" иска да промени всичко това. Той ще се проведе тази събота. В ефира на ДНЕС чухме повече за него от част от екипа, който го организира - Емили Зафираки, Юлия Мишкова, Теодора Ангелова.

Те разказаха за постиженията, които постигат за четвърта поредна година. Дадоха ценни съвети на всички кандидати и вдъхнаха кураж на доброволците.

Поли Генова, директно от Стокхолм

Само след малко от Стокхолм ще видим Поли Генова от гримьорната на Евровизия преди втория полуфинал на конкурса тази вечер. Преди това да видим песента, с която тя участва, създадена от международен екип- „If love was a crime”
Поли Генова, часове преди финала отдели от времето си и поздрави и благодари на българските фенове за подкрепата и поздрави зрителите на ДНЕС.

Приятели и професионалисти подкрепят Поли Генова

Цяла България тръпне в очакване да види и чуе изпълнението на Поли Генова. За да я подкрепим и да поговорим за нея и предстоящото музикално събитие Евровизия, екипът на предаването ДНЕС покани артиста Атанас Георгиев-Насо, човекът Глас, Краси Аврамов и Жени Монева, музикален журналист.

Гостите споделиха положителното си мнение за тазгодишното предстоящо представяне на Поли. Дадоха съвети как да се справи със сценичната треска и какво е качеството, с което ние сме с една крачка пред другите. 

Майката на Поли Генова

Какво е вълнението на една майка, която тръпне в очакване да види своето момиче на сцената? Майката на Поли, Даниела Генова сподели вълнението си малко преди да се качи на самолета и да отлети към Стокхолм. Качествена музика, упоритост и популярност са едни от малкото плюсове на Поли.

Михаела Филева

Красотата, талантът и интелигентността могат да вървят ръка за ръка. Пример за това дава е Михаела Филева в компанията на кого? За първи път в национален ефир, тя показа най-близкото същество, с което не се разделя. Нейното малко кученце, Айра. Усмивката е нейната сила, а на въпроса за какво мечтаеш, изпълнителката сподели, че си мечтае за почивка в Испания, заедно със своето семейство, която много скоро ще бъде факт.