Мистериите на 29 февруари и мания за мартеници - част от темите на Днес

Високосните години не са непременно негативни. Тази година ще бъде година на любовта и щастието, коментира Милена Иванова

29.02.2016 | 13:41 Редактор: Ирина Георгиева
Мистериите на 29 февруари и мания за мартеници - част от темите на Днес

От Мартина Ганчева

Загадъчният февруари

Какви мистерии крие 29 февруари? Защо е идеален за сватби? Високосна година значи ли лоша година? Екипът на предаването Днес потърси отговорите от нумеролога Милена Иванова. 

"Високосните години не са непременно негативни. Тази година ще бъде година на любовта и щастието. Ще се засилят страстите и копнежите. Хората ще забелязват красивото около себе си. 29 число носи вибрацията на 11. Хората, родени на тази дата са мистични, те не са случайни, а изключително сензитивни, скокльовци във времето", обясни Иванова. 

Знаете ли, че вероятността да сте родени на днешния 29 февруари е 1:1461. Според някои, това е доста рядък шанс и родените днес са истински късметлии. 

Не може поне веднъж да не сте се запитвали как ли се чувстват хората, родени на 29 февруари. Какво ли е да празнуваш рожден ден само веднъж на 4 години? Със сигурност това си има и своите положителни аспекти. 

Още по темата

Шампионат по гушкане

Гушкането е вълшебство, което кара големите да се чувстват малки, а малките – големи. В това е убедена Катя Антонова, един от организаторите на Шампионата по гушкане, който се проведе в столицата през уикенда. 

В началото на предаването Днес ще ви разкажем за една необичайна услуга. Знаете ли, че отвъд Океана съществува магазин за гушкане? Срещу долар на минута в сесии не по-къси от 5 минути и не по-дълги от 5 часа, Саманта Хес предлага гушкане, държане на ръце и цял набор от докосвания, изключващи други опити за интимност.

Завръщането на Великите

Златната класика в българската литература е обезсмъртена в нов специален видео проект на образователния сайт Уча.се. Инициативата е под мотото "Завръщането на Великите”. За този нов аудио-визуален проект за БГ литература разказа Дарин Маджаров, основател на Уча.се.

Метроном – танц между два свята

Някога гърците почитали Хронос – богът на измеримото, количествено, преходно време – това време, което ни води към смъртта. На него те противопоставяли Кайрос – богът на благословения, щастлив момент. Той се намира единствено в уловеното настояще.

В наши дни импулсът да гоним представата си за бъдещето ни лишава от настоящето, но въпреки това изборът остава в нас. Съвременната танцова интерпретация на този метафизичен конфликт беше представена на 27 февруари на сцената на Театър Азарян в Националния дворец на културата. За него разказаха Живко Желязков – хореограф и артистичен директор и Атанас Маев – арт мениджър.

Мания за мартеници

За танца между белия и червения конец и магията на мартениците, вкоренени в нашите традиции разказа Асен Манасиев. Той се разходи из центъра на София, за да провери кой си купува украса от усукани конци. Особено актуални се оказаха мартениците с керамика и боб. 

Шшшт... Попей ми!

"Шшшт... Попей ми!" е името на късометражния филм на режисьорите Андрей Волкашин и Петър Вълчев. Вдъхновени от българската култура, те създават една хиперболизирана действителност със сюрреалистични и мюзикъл елементи, огледало на изкривената българска действителност. На гости в студиото бяха Петър Вълчев и актрисата Силвия Станоева. 

Оскари 2016: най-добре облечените звезди

Докато букмейкърите залагаха ще получи ли Лео ди Каприо лелеяната статуетка, почитателите на модата гадаеха кой дизайнер и кой бижутер ще изпъкне на червения килим и най-вече коя знаменитост ще се появи неузнаваемо млада.Кои рокли спряха дъха на Оскарите тази година? Кои бяха най-добре облечените знаменитости? И имаше ли модни катастрофи и недоразумения, разказа Петя Бондокова, главен редактор на JOY/MissBloom.bg.

Оскар ми дай

Кинокритикът Деян Статулов направи разбор на тазгодишните победители и победени и разказа от какви теми се интересува Филмовата Академия и от какви зрителите – у нас и отвъд Океана.