Любов и студ по време на ретроградния Меркурий

По време на ретрограден Меркурий не се препоръчва вземането на важни решения и стартирането на нови начинания

15.01.2016 | 12:12 Редактор: Ирина Георгиева
Любов и студ по време на ретроградния Меркурий

От Мартина Ганчева

Толкова страшен ли е наистина този Меркурий и да се отказваме ли от любовта посред зима? Идват арктически температури, но да се боим ли от студа или можем да караме ски...по бански. И само чаят ли ще ни стопли в дългите зимни нощи? Това са само част от въпросите, които засегна екипът на Днес в предаването със събеседниците си.

"Астрологията е новата медицина. Тя ни помага за личната превенция. Астрологичните цикли не са просто парчета от торта. Днес е ден на Венера и е подходящо да сме облечени в розово, а 2016г. е много подходяща за любовна връзка." - тези и още много интересни неща разказа астрологът Антоанета Салфидж в студиото на Днес.

"Хората обичат да се оправдават за проблемите си с Ретроградния Меркурий. Аз вярвам в астрологията само на 20%. Другото е воля. Незряло е да се доверяваме на астролог. Моята рецепта за щастие е да следвам сърецто си. Времето, сезоните не могат да повлияят на щастието." - убедена е консултантът по лично щастие Наталия Кобилкина.

Гл. ас. д-р Владимир Божилов от Физическия факултет на СУ и гл. редактор на сп. BBC Знание определи Ретроградния Меркурий като една оптическа илюзия. 

"В студените дни и месеци най-подходящи са българските билки – лайка, мащерка, бъз или пък Ройбос Масала." - препоръча Деница Райкова, Веда хаус. 

Планинският водач Илиян Дуков даде ценни насоки за планинските преходи, а Вера от Сентиментал Суингърс разказа, че за любовта и музиката сезони няма. 

2016г. започна с предизвикателно начало - ретрограден Меркурий. Той вече е познат на широката публика и не само специалистите астролози знаят за неговата пакостлива натура. Всички сме наясно, че по време на ретрограден Меркурий не се препоръчва вземането на важни решения, стартирането на нови начинания, подписване на договори и боравене с важна документация. 

Хората са спрели настъпването на ледената епоха, твърдят немски учени. В киното обаче няма никакви спирки и пречки за студ, сняг и лед. А често те са в комбинация с гореща любов и силно приятелство. 

По-зиморничавите ще предпочетат чая и печката или камината, но има и такива, които обичат студа и снежното време. Това със сигурност важи за гостите на станалите популярни в последно време на север ледени барове.

През студените зимни месеци за повечето дами е трудно да изложат красотата си на показ. За разлика от лятото, когато изобилства от момичета по къси панталонки, поли и рокли или само по бански, през студения януари наблюдаваме пуловери, палта и плетива. Но има и такива, които разчупват традицията и не се навличат, въпреки студа.

Мнозина не вярват в Ретроградния Меркурий и въздействието на планетите върху нашия душевен живот. Но в неговата коварна прегръдка сме по-разсеяни и раздразнителни. И няма по-добро хапче за настроение от хубавата музика. А тя пък може да е в унисон с емоциите, които ни мъчат.