В ЦИК продължават да пристигат протоколите от страната

Резултатите по места вече са ясни

02.11.2015 | 09:50 Редактор: Ирина Георгиева
В ЦИК продължават да пристигат протоколите от страната

В ЦИК продължават да пристигат протоколите от страната, но резултатите по места вече са ясни, пише БНР. 

За Добрич-град данните при 100% секционни протоколи в ОИК показват, че за Йордан Йорданов (РБ) са гласували 50,61 на сто, за Детелина Николова (ГЕРБ) - 49,39%.

Кметът на община Добрич ще е Тошко Петков (БСП), който е спечелил 54,25% от гласовете. С почти 66% в Каварна печели Нина Ставрева (БСП), в Дългопол кметът ще Светльо Витков ("Глас народен").

При 80,85% обработени протоколи на СИК в ОИК в Перник, резултатите показват, че Ерик Рангелов (БСП) има 39,82% от гласовете, докато Вяра Церовска (ГЕРБ) печели 60,18%.

При 100% обработени протоколи от СИК в Берковица печели Милчо Доцов ("Коалиция за хората"). И още резултати от по-малки общини: в Бобошево кметът ще е от БСП, той печели срещу кандидата на реформаторите. Кметове на БСП печелят в Левски и Голянци, област Плевен, цитирано от БНР.

Пробив на БСП и във Велики Преслав, в Нови пазар, Шуменско, както и в Кубрат, Разградско. НФСБ печели в Грамада, Видинско. АБВ печели кметско място в Стрелча, кмет на "Лява коалиция от БСП и АБВ" ще управлява в Белоградчик.

"Народен съюз" ще има кмет в Криводол. Политическа партия на зелените печели в Хисаря. В Куклен кметът ще е от политическа партия "Зелена партия". ВМРО-Нова България ще е с кмет в Елин Пелин, цитирано от БНР.