Как се появи видеото, предизвикало скандала Сашо Дончев - Сотир Цацаров?

Калин Манолов заяви в "България сутрин", че коментарът е направен на събитие на Института за свободен капитализъм "Атлас", организирано със съвсем друга цел

21.04.2017 | 09:37 Редактор: Жанета Нейкова
Как се появи видеото, предизвикало скандала Сашо Дончев - Сотир Цацаров?

Господин Сашо Дончев съвсем сам, в част от разговора на форума, организиран от Института за свободен капитализъм "Атлас" каза, че върху него е имало опит за натиск от страна на Сотир Цацаров, посочи Калин Манолов в студиото на "България сутрин".

Журналистът на Bulgaria ON AIR, който е и основател и председател на Института, създаден с цел да популяризира идеите за свободния пазар, индивидуалната свобода и ограничената държава, коментира произхода на видеото, предизвикало вълна от коментари и реакции. То е част от лекцията на Дончев пред Дамския бизнес форум на 30 март и е част от проекта на Института "Атлас" "Пътят към успеха...".

В него изпълнителният директор на "Овергаз" заяви, че главният прокурор е отправял заплахи към него, като го е предупредил, че "поведението му става нетърпимо и непоносимо".

Калин Манолов посочи, че никой от участниците в срещата не е задавал въпрос в тази посока към Дончев. Изпълнителният директор е направил това изявление по време на разговор на тема непрекъснатия натиск върху медийната среда в България.

"Дончев говори за собствения си вестник и общото си мнение за медиите", допълни журналистът.

Манолов е разпространил 5 видеоклипа от форума в социалните мрежи, но само едно от тях е предизвикало бурни реакции.

"Защо господин Дончев направи това изявление в контекста на срещата, аз не знам", каза журналистът. 

Манолов изрази мнението си по случая и на личната си Facebook страница, където пише, че "срещата бе уговаряна повече от месец и целта й бе домакините да бъдат запознати с философията на Айн Ранд, която Институтът за свободен капитализъм "Атлас“ разпространява, както и с образователния проект "Айн Ранд за младежи“ за ученици от средните училища. Предишни участници в проекта са били изявеният спортист Владимир Николов и предприемачът Страхил Иванов.

"Няма да взимам страна по скандал, от който не съм бил и по никакъв начин нямам намерение да ставам част. Скандал очевидно с дълга предистория, който едно триминутно видео нито може да възбуди, нито да поддържа", коментира още Калин Манолов по повод видеоматериалите във фейсбук профила си >>.