Сидеров отново иска споразумение, но за Летище Варна

Националистът е обвинен за хулиганство и за лека телесна повреда

20.04.2016 | 11:46 Редактор: Анисия Иванова
Сидеров отново иска споразумение, но за Летище Варна

Волен Сидеров поиска да се споразумее за пореден път със съда, отново по дело за хулиганска проява. Този път за инцидента на летището във Варна.

Днес в Софийския градски съд (СГС) продължава делото срещу националиста за скандала на летището.

Ако съдът одобри споразумението между него, тримата полицаи и прокуратурта, това ще е петият съдебен процес срещу Сидеров, който приключва по този начин.

Въпреки че по всички разследвания, заради които той се прости с имунитета си, първоначално отричаше да е виновен и твърдеше, че е жертва на прокурорско-полицейска репресия, от известно време Сидеров смени стратегията и вече 4 пъти е осъждан за хулиганство и с няколко наказания "пробация", удръжка от заплатата си и даже общественополезен труд - чистене на паметници, припомня БНР.

Това се случи по актуалните му обвинения за хулиганство пред клекшопа на столичната улица "Раковски" и в НАТФИЗ, както и за по-старите – в Батак и пред парламента.

Делото за инцидента на Летище Варна е на повече от 2 години. По него се проведоха десетки заседания с участието на Сидеров, на които той лично разпитваше и опонираше на прокурорските свидетели, обяснявайки, че не е хулиган, а жертва.

Два дни след случая главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутата, но той сам се отказа от него.

По обвинението за хулиганство Сидеров може да получи наказание до 5 години затвор, а по обвинението за нанасяне на лека телесна повреда се предвиждат до 3 години лишаване от свобода.