Зов за помощ: Мъж загуби крак след Ковид-19, нуждае се от пари за протеза

Необходимата сума е близо 65 000 лв.

04.02.2021 | 14:29 Редактор: Никола Симеонов

52-годишният Стефан Грозев от Горна Оряховица, загубил десния си крак след боледуване от коронавирус, се нуждае от средства за бедрена протеза. Семейството му стартира благотворителна кампания, за да набави непосилната сума от близо 65 000 лева.

Грозев и съпругата му Диляна са се заразили в началото на декември. Тя е учителка по биология и предполага, че вирусът влязъл в семейството им от училище. Диляна изкарва леко болестта, докато Стефан се влошава бързо и постъпва в болница.

"Последва карантина, но той се влоши, температурата започна да става неконтролируема, при което се наложи на 8 декември той да постъпи на болнично лечение в Горна Оряховица. На 14 декември беше изписан по спешност с диагноза. Беше настъпило усложнение – запушване на задколянна артерия на десния крак. И така пристигнахме в Плевен" , разказа Диляна.

Оказва се, че вирусът довел до възпаление на кръвоносните съдове и в организма на Стефан се образуват съсиреци.

"Пътувах с колата зад линейката към Плевен. Беше много напрегнат момент, защото дори докторът ни каза, че всяко едно тръскане на линейката е опасно за живота му!”, сподели Венелин Георгиев, който е приятел на Стефан.

Мъжът е приет веднага в Университетската болница в Плевен. Претърпява две спешни операции и заради риск от нови тромбози му извършват бедрена ампутация. През януари Стефан вече е в стабилно състояние и започват да се подготвят за протезиране на десния крак.

"Открихме точната компания, която може да направи това нещо - в максимална степен да задоволи изискванията и очакванията ни откъм мобилност, активност, начин на живот, ритъм, специфичност, индивидуалност. Но сумата, която е в офертата е на стойност 64 500 лв.", споделя съпругата му.

Семейството стартира интернет кампания за събиране на непосилната сума, на която се отзовават приятели и съграждани. Семейство Грозеви се надяват българи с големи сърца да подкрепят Стефан, за да се върне към пълноценен начин на живот, да се движи отново и да работи.

Можете да направите дарение на следната сметка:

UniCredit Bulbank

Стефан Дончев Грозев

Банкова сметка в лева: BG54 UNCR 7000 1524 2856 16

BIC код: UNCRBGSF

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата и във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 4 месеца