Депутатът от ДПС Хасан Адемов е заразен с коронавирус

Всички народни представители ще бъдат тествани за Ковид-19

31.03.2020 | 23:52 Редактор: Александра Иванова

Депутатът от ДПС Хасан Адемов е с положителна проба за коронавирус. Това обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. 

Всички народни представители ще минат през тест за Ковид-19 в две болнични заведения.

Ще се тества и цялата администрация на НС в четвъртък. В това число и служителите на НС, които са имали контакт с д-р Адемов, както и квесторите в пленарна зала, съобщи още Караянчева.

 В 8:30 сутринта Цвета Караянчева събира ръководствата на парламентарните групи на извънреден председателски съвет.

Ситуацията се утежнява допълнително от факта, че парламентът трябва да гласува актуализацията на бюджета и вземането на нов заем, а в същото време депутатите трябва да излязат в карантина заради това, че един от тях е заразен.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
BlagovestCvetanov
преди 10 месеца
Очакваме карантина на контактните лица! Правилата са еднакви за всички! Неплатен отпуск за депутатите. Изникват въпроси като "Сега как ще се съберат да гласуват нов заем от 10 милиарда?" и "Ако не може да работи Народното събрание кой ще удължи извънредното положение?" Сигнализирай за неуместен коментар