Mercedes SL400 - новото двуместно кабрио

Хана Елиът от Bloomberg тества новия кабрио-автомобил на Mercedes

04.05.2015 | 10:16 Редактор: Виктория Крумова
Mercedes SL400 - новото двуместно кабрио

Хана Елиът, Bloomberg: Знаете как е с кабрио-автомобилите. Каквото и да пуснете през висококачествените съраунд тонколони, това ще слушат и всички около вас. Така че подберете добре репертоара на плейлиста. Така както Mercedes е подобрил тунинга на тази двуместна играчка.

Това е кабриото за 84 000 долара, което Mercedes създаде като начин да придаде на предишния SL350 истинска агресия. Но и да предложи нещо малко по-достъпно от еквивалента на AMG. Мерцедес направи SL известен преди шест години с SL300, но тази версия има 7-степенна автоматична скоростна кутия върху V6-двигател с 329 конски сили. Ускорението до 100 км/ч е за 5.1 секунди.

SL400 е бърза и забавна и ако не искате да похарчите още десетки хиляди долари за AMG версията на тази кола, трябва да си я купите.

Усещането да караш SL400 е като да управляваш малка моторница. Воланът е стегнат и бърз, а двигателят реве само при леко докосване на педала. Ще се чувствате чудесно, ако карате по цял ден, всеки ден, без да се уморявате, както при много други спортни коли и роудстъри с техните твърди шасита, шумни двигатели и прекалено стегнати спирачки.

Още по темата

Всъщност SL400 има удобства, които да смекчат тези ефекти. Например, седалки според извивките на тялото, които могат да ви масажират, ако желаете, и шал с топъл въздух, откъдето излиза топъл въздух за хладните летни вечери.

Естетически, SL400 ще пасне чудесно със съседите в Саут Хемптън. Има дълъг нос като на афганска хрътка, с малка задна част и въздушни отвори на капака, които приличат на Шрьодер. Хората ще ви забележат и със сигурност ще ви коментират, когато ви видят в колата.

Отвътре купето е облицовано с кожа, дърво и алуминий. Усещането е фантастично, ако искате да возите само един човек. Автомобилът е само за двама, но с абсолютно никакво място в багажника, така че направете мъдър избор на пасажер – той ще заема много специално място. И ако му дадете да пуска музиката, уверете се, че плейлистът си струва.