3D модел на космически град ще бъде показан за първи път по време на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус”

Събитието се организира от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club.

09.04.2018 | 11:00 Редактор: Меги Радева
3D модел на космически град ще бъде показан за първи път по време на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус”

На 19 април 2018 г. в хотел Маринела учениците от математическата гимназия „Д-р Петър Берон” - Иво Песев и Александър Георгиев ще представят за първи път 3D модел на проекта за Космически град „Син космос”. Това ще се случи по време на четвъртото издание на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус” – целодневно бизнес събитие, организирано от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club. Инициативата се провежда под патронажа на Валери Симеонов - Вицепремиер по икономическата и демографската политика на Република България, с участието на Министъра на икономиката - Емил Караниколов и Министъра на труда и социалната политика - Бисер Петков.

С проекта „Син космос” учениците от варненските математически гимназии спечелиха 3-та награда на Международния конкурс на НАСА. Освен, че ще представят проекта, те ще покажат и 3D макет на Космическия град. Иво и Александър ще споделят за мечтаните професии и какво е най-ценното качество, което трябва да притежава техният бъдещ работодател. Проектът Космически град „Син Космос” ще бъде представен на Икономическия форум със съдействието на SAP.

Регистрация за събитието можете да направите на сайта на инициативата www.companyoftheyear.eu, където можете да намерите и актуална информация за панелите, лекторите и темите, по които ще се дискутира. В момента текат ранни записвания, които ще бъдат активни до 12 април, четвъртък. В рамките на този срок можете да запазите вашето място за икономическия форум и гала вечерята за награждаване на компаниите на преференциални цени. 
Министърът на икономиката Емил Караниколов и Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще начертаят пред бизнеса текущото състояние и динамиката на основните показатели за страната, мерки за развитие на икономиката в условията на кадрова криза, какво е мястото на образованието в професионалната реализация на човешкия ресурс и кои са задължителните промени за адекватната образователна роля в този процес.

Председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов ще вземе участие като лектор в Икономическия форум, на тема „Общ регламент за защита на личните данни”, в която ще начертаете същността на регламента, стъпки за приложение, рефлектиране върху бизнеса, санкции и ще отговори на въпроси от публиката. Новата правна рамка на ЕС за защита на личните данни, която ще се прилага от 25 май 2018 г., запазва редица основополагащи принципи и понятия от съществуващата към момента нормативна уредба, но в същото време въвежда по-високи стандарти за защита на данните, разширени права на физическите лица и нови задължения на администраторите на лични данни.

Сред лекторите ще бъде още проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на Директорите на „Минстрой Холдинг” АД, който ще вземе участие на тема „Условия за бизнес в България и осигуряване на човешки ресурси”, както и Севдалина Василева, член на УС и изпълнителен директор на Първа Инвестиционна Банка, която ще коментира „Ролята на жените в условията на глобализация и цифровизация”.

Своя опит и успешни бизнес практики ще споделят още Георги Руков - Директор Бизнес Развитие на Кредисимо АД и Ростислава Павлова - изпълнителен директор на „Пуратос България”, която ще разкрие „Грижата за служителите като ключов фактор за устойчиво развитие”. За връзката между образование и квалифицирани кадри за бизнеса ще говорят д.ик.н. Янка Такева - председател на Съюза на Българските Учители, Детелина Смилкова - председател на Българска асоциация за управление на хора, както и доц. д-р Наталия Футекова, основател на ERP Academy.